Evroliga otkrila: Publika u Milanu, Moskvi, Vilerbanu, Kaunasu i Sankt Peterburgu

28.09.2020

14:03

0

Autor: D. B.

Crvena zvezda nije među sedam timova koji će na startu elitnog evropskog klupskog takmičenja imati podršku navijača

Evroliga otkrila: Publika u Milanu, Moskvi, Vilerbanu, Kaunasu i Sankt Peterburgu
Copyright MN Press

Nova sezona u Evroligi samo što nije počela, a kako će izgledati košarkaško nadmetanje možemo da naslutimo posle informacije koja je stigla iz sedišta takmičenja.

Naime, Evroliga je objavila da će na početku sezone 2020/21 11 od 18 timova mečeve na domaćem terenu igrati bez prisustva navijača. Uz Crvenu zvezdu, to su i Makabi, Barselona, Real Madrid, Baskonija, Alba, Bajern Minhen, Olimpijakos, Panatinikos, Anadolu Efes i Fenerbahče.

Šansu da pokažu šta znaju pred publikom u dvorana imaće košarkaši Armanija, CSKA, Himkija, ASVEL-a, Žalgirisa i Zenita. Pravila o tome koliko će publike biti dozvoljeno u dvoranama ovih ekipa su različite.

– U zavisnosti od propisa koji vladaju u državama biće to od 400 do 7.500 ljudi. Naravno, uz poštovanje mera o držanju fizičke distance – stoji u objavi Evrolige.

Slična je i situacija u Evrokupu. Osam od 24 timova na startu neće imati podršku navijača. Što se tiče prostalih 16 i kod njih će važiti potpuno različita pravila. U nekim državama mečevima će prisustvovati 400, a maksimalan broj ljudi u dvorani na jednom meču biće 3.500. Ono što je pozanto je da će u meču prvog kola Evrokupa između Huventuda i Partizana (sreda, 20.45) biti omogućeno prisuistvo publike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike