FIBA spremila posebno iznenađenje: Gejmeri su oduševljeni

05.11.2020

16:58 >> 17:00

0

Autor: N. St.

Održaće se sjajan turnir

FIBA spremila posebno iznenađenje: Gejmeri su oduševljeni
Copyright Profimedia

Vest iz FIBA koja je obradovala sve koji vole video igrice. Međunarodna košarkaška organizacija je objavila da će organizovati poseban turnir koji će se održati tokom tri vikenda uz učešće sedam regionalnih konferencija. Zvaće se FIBA Esports open.

Jedan turnir je već odigran u junu, gde je učestvovalo 17 timova. To je privuklo pažnju nacionalnih federacija, pa je odlučeno da se odže nova takmičenja.

– Svaka ekipa se sastoji od sedam igrača, pet na terenu i dve rezerve. Igraće se NBA 2K21 na daljinu. Svim timovima će biti dozvoljeno da sami naprave avatare, uniforme, dizajn dvorane. Podela je na sledeće konferencije: Afri,a Severna i Centralna Amerika, Južna Amerika, Evropa, Jugoistočna Azija, Srednji Istok. Podela je izvršena na osnovu geografije i distribucije servera – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: Srbija uskoro dobija košarkašku reprezentaciju u e-sportu

Prvo će se igrati u konferencijama Afrike, Srednjeg Istoka i Jugoistočne Azije (14-15. novembar), Evropa će igrati mesec dana kasnije (12-13. decembar), a Severna i Centralna i Južna Amerika će igrati od 19-20. decembra. Finale će se igrati na tri dobijene utakmice.

– Ovo je važan poduhvat za nas. Interesovanje koje smo dobili od nacionalnih ederacija je samo motiv više za nas da dodatno razvijamo esport. Veoma smo uzbuđeni zbog toga – rekao je generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis.

Pročitajte još: NBA inovacija koja je oduševila mnoge (Video)

Produkcija celog prvog FIBA Esport opena biće iz studija u Rigi (Letonija), sa 54 sata sadržaja uživo i strima koji će moći da se gleda na Fejsbuku, Tviču i Jutjub kanalu. Takođe, Austarlija, Argentina, Italija, Filipini i Saudijsak Arabija su bili najbolji u njihovim konferencijama u junu i boriće se ponovo sa ostalim ekipama u narednom periodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike