Đorđević o prekidu prošle sezone, velikom broju stranaca u ABA ligi, uspehu klubova iz regiona...

09.02.2021

21:30 >> 21:37

0

Bivši selektor Srbije pričao o raznim temama

Đorđević o prekidu prošle sezone, velikom broju stranaca u ABA ligi, uspehu klubova iz regiona...
Copyright Aleksandar Đorđević, MN Press

Ove sezone Virtus veoma dobro korača kroz evropsko takmičenje. Klub iz Bolonje je i dalje neporažen u Evrokupu, a niz će pokušati da nastavi i u četvrtfinalu, u kome je već obezbedio svoje mesto. Poslednju utakmicu pred pauzu, zbog nacionalnih kupova i “prozora”, ovaj klub je odigrao protiv Budućnosti u Podgorici. Tom prilikom trener Aleksandar Đorđević je pričao za radio Krš o aktuelnim temama…

– Veoma sam se lepo osećao na meču i svaki put kad dođem Podgorica publika zna da me pozdravi i to je znak priznanja da smo nešto uradili u ranijem životu. Nažalost, ovoga puta zbog cele situacije nije bilo publike što je možda i odgovaralo više mom timu – istakao je Đorđević.

Pročitajte još

U Top 16 fazi Evrokupa igraju četiri tima iz ABA lige, što je veoma dobro za region po njegovom mišljenju.

– Očigledni su finansijski napori Cedevite i Budućnosti koje predvode biznismeni Tedeski i Bokan, a koji su vezali svoje ime i kompaniju uz klub dali rezultate. Značajno je to za celu teritoriju bivše Jugoslavije. Naravno, Partizan je jedna orginalna forma rada i stvaranja ekipe. Međutim, treba sve to potvrditi rezultatima. Nije lako, dugo je takmičenje i postoje ekipe koje prave druge projekcije i planove da dođu do rezultata.

On je pričao i o prekidu prethodne sezone, kada je Virtus zaustavljen u četvrtfinalu Evrokupa.

– Nije bilo lako početi ponovo, pogotovo što su ekipe koje su imale rezultat u tom momentu osetile kao da im je nešto oduzeto zbog kovida. To je veoma teško podneti, jer se ulaže mnogo rada, finansija i sve se to u jednom momentu prekine. Kao i Partizanu, bilo nam je teško da počnemo ponovo. Imali smo neke igrače koji su preležali kovid, neki i po dva puta kao Stefan Marković. Ipak, stalno nam je u glavi bilo ono što smo imali prošle godine. Tako da je jako teško bilo izgraditi taj entuzijazam ponovo, ali sad smo uspeli i idemo u jednom dobrom smeru.

Đorđević je pojasnio i kako on gleda na veliki broj stranaca u klubovima ABA lige.

– Ako imamo četiri ekipe u Top 16 Evrokupa i jednu u Evroligi – to zahteva jednu viziju i jedno ulaganje. Ali, ne možemo sve da tražimo u jednom momentu i rezultat i ulaganje i razigravanje mladih igrača. Velika je konkurencija na tržištu, mnogo igrača traže mesto. Pravila za strance su različita za sve lige. U Evrokupu može neograničeno. To onemogućava izlazak na scenu mladih igrača. Ali, postoje mladi igrači koji mogu to da krunišu igranjem za nacionalni tim sa boljim igračima. Ne mogu da analiziram na brzinu, niti to radim, samo govorim o klubovima kako razmišljaju u ovoj situaciji. Na seniorskim reprezentativnim ekipama i mlađim selekcijama je da rezultatima pečatiraju svoj rad. Imamo na ovim prostorima vrhunske reprezentativne selekcije, ovde stalno ima dobrih košarkaša. Oni moraju da se kroz tu reprezentaciju nametnu i klubovima.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike