"Da smo mogli da biramo, dali bismo loptu Kodiju u poslednjem napadu"

24.11.2020

08:31 >> 09:09

0

Autor: D. B.

Rade Zagorac ne zamera klupskom kolegi što je promašio šut za pobedu

"Da smo mogli da biramo, dali bismo loptu Kodiju u poslednjem napadu"
Copyright MN Press

Partizan, bez pomoći Ognjena Jaramaza, Novice Veličkovića i Erika Mike, uz povređenog Markusa Pejdža, bio je za jedan šut “kratak” da bi pobedio Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom večitom derbiju.

Da je “flouter” Kodija Milera-Mekintajera bio precizan, verovatno bi i priče u utorak ujutru bile drugačije. Ovako, ostaje pitanje da li je Amerikanac bio najbolji izbor za poslednji napad, da li je mogao da doda, pošto su dva igrača bila kao duh sama na liniji za tri poena…

Pročitajte još: Reči Saša Filipovskog posle prvog derbija u sezoni

Odgovor stiže od Radeta Zagorca.

Kada bismo birali, svi bismo dali loptu Kodiju, on je imao najbolju nameru u tome. Jako je teško u pet sekundi napraviti racionalno rešenje pod pritiskom igrača i vremena. Hrabro je uzeo šut i odgovorno je pristupio tome, i verovatno neka odgovornost koju ima za dalje i kao borac i sada ima veliku želju i odgovornost da to vrati u nastavku sezone, što sam siguran da će uraditi – tvrdi Zagorac.

O kvalitetima Crvene zvezde Zagorac ima samo kompimente.

Stiče se utisak da Zvezda godinama nije imala ovakav individualni kvalitet na svim pozicijama, sa po nekoliko igrača spremnih da u svakom trenutku naprave prevagu i da budu onaj koji će rešiti meč – rekao je Zagorac za Partizanovu klupsku televiziju.

Zagorac je svestan i propusta crno-belih na meču u ponedeljak uveče.

– Pokazali smo dobru utakmicu u smislu da smo ostali pri nekom sistemu, da nismo bežali pri velikim razlikama za Zvezdu. Ono što trener od nas zahteva je da makar nekakav razvoj bude na terenu, da budemo u sistemu, da razlog pobede i poraza bude sistem, što je vrlo pošteno i fer. Što se tiče same utakmice, raduje povratak sa neke velike razlike i spremnost i odlučnost da se ne odustane i da se istraje u nezgodnim momentima. Razlika u vrhunskoj košarci, protiv vrhunskih ekipa, jeste u tome što se kažnjavaju sitni propusti koji nemaju veze sa sistemom. Poslednja odbrana, umesto objektivne šanse da se ne primi nijedan poen, primilo se šest, i to je na ovakvim utakmicama jako velika kazna. Laički ne treba da se gleda da smo izgubili jedan a primili šest, da bismo dobili pet, daleko od toga, ali je veliki luksuz dozvoliti takve propuste, kojih nije bilo mnogo na ovoj utakmici. Uglavnom, raduje napredak – rekao je Zagorac.

Pročitajte još: Šta je Saša Obradović poručio posle derbija

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike