Ćurčić sklapa tim Javora za povratak u elitu: U Ivanjici će ponovo gledati nekadašnje fudbalere Partizana

18.06.2021

14:52

0

Autor: Adam Štulić

Novi prvoligaš predstavio dva velika pojačanja

Ćurčić sklapa tim Javora za povratak u elitu: U Ivanjici će ponovo gledati nekadašnje fudbalere Partizana
Copyright Radovan Ćurčić MN Press

Radovan Ćurčić je zasukao rukave i krenuo u stvaranje tima koji će Javoru ekspresno obezbediti povratak u elitni rang srpskog fudbala. Nekadašnji selektor Srbije, koji je u četvrtak preuzeo funkciju sportskog direktora kluba iz Ivanjice, završio je prvi veliki posao na novom radnom mestu.

Dres Javora naredne sezone nosiće nekadašnji fudbaleri Partizana Obiora Odita i Eliomar Silva, koji su upravo na gradskom stadionu u Ivanjici započeli evropski profesionalni put, koji ih je potom vodio na Topčidersko brdo.

Eliomar Silva, Radovan Ćurčić, Obiora Odita Promo/FK Javora

Eliomar je u Javor Matisu nastupao u dva navrata – od 2008. do 2013. i od 2015. do 2018. U prvom navratu odigrao je 101 utakmica i postigao 11 golova, nakon čega je prešao u Partizan. U drugom boravku u Ivanjici nastupio je u 86 utakmica i postigao 7 pogodaka. Igrao je, pored Partizana, i za Mladost, Inđiju, Zlatibor, Kečkemeti, Larisu, Široki Brijeg i Pierikos. U narednoj sezoni imaće priliku da uđe u krug fudbalera koji su dres Javora nosili više od 200 puta.

Među navijačima jedan od omiljenih stranaca koji je nosio dres Javora, Obiora Odita, u Ivanjicu je došao davne 2003. godine. Ovo mu je četvrti povratak i ukupno peti dolazak u ekipu, koju će od naredne sezoni voditi nekadašnji kapiten, i takođe bivši fudbaler beogradskih crno-belih, Milovan Milović.

Ukupno je u Javoru odigrao 97 utakmica i postigao 24 gola. Igrao je još i za lučansku Mladost, Voždovac, Al Ain, Vesterlo, Tjanđin Tedu i Taraz. I on će imati priliku da postane igrač sa trocifrenim brojem odigranih utakmica za Javor Matis.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike