Čaba Silađi dvostruki šampion Mađarske: Dobra forma pred EP u Budimpešti

01.04.2021

12:29

0

Naš rekorder osvojio dve zlatne medalje, a u Marseju popravio svoje najbolje vreme na 100 m prsno

Čaba Silađi dvostruki šampion Mađarske: Dobra forma pred EP u Budimpešti
Copyright MN Press

Srpski plivač Čaba Silađi osvojio je prvenstvo Mađarske u disciplinama 50 i 100 metara prsnim stilom. Sa dve zlatne medalje osvojene na plivalištu “Dunavska arena” u Budimpešti, Silađi optimistički dočekuje početak EP za mesec i po dana.

Bilo je to potpuno drugačije nacionalno prvenstvo nego ranije. Za mesec i po dana startujem na Evropskom prvenstvu, zbog čega je ritam priprema drugačiji. Za razliku od mene, većina plivača se fokusirala na ovo državno prvenstvo, a ja sam već jednim okom gledao Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Za razliku od ranije, sada nisam bio stopostotno odmoran, jer sam u Budimpeštu došao sa trke u Marseju, koja mi je izuzela puno snage – rekao je Čaba Silađi mađarskim medijima.

Silađi je uspeo da popravi vreme u Francuskoj, a onda i da postane prvak u glavnom gradu Mađarske sa vremenom 1: 00,26 na 100 metara, dok je na 50 metara završio prvi sa 27,46 sekundi.

Bio sam srećan jer je finale na 100 prsno bilo uspešnije nego pre dva dana, do tada sam uspeo da ubrzam. U trci na 50 metara osetio sam da ne bi trebalo da bude problema, srećan sam što sam ponovo osvojio šampionske titule – rekao je naš plivač koji se takmiči za ekipu NICS-HSUVC. Tokom takmičenja odradio sam trening u teretani u Dunav areni u sredu popodne, a u četvrtak sam imao trening u bazenu. Trudim se da što spremniji dođem na EP, a aktuelno državno prvenstvo mi je pružilo dobru osnovu da vidim gde sam sada.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike