Bogdanović se ponovo raspucao, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobedi Indijana

07.05.2021

06:05 >> 06:11

0

Autor: Milan Nastić

Srpski košarkaš u porazu Atlante postigao 28 koševa

Bogdanović se ponovo raspucao, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobedi Indijana
Copyright Tanjug/AP Photo/Darron Cummings)

Bogdan Bogdanović je definitivno namestio ruku i to dokazuje iz meča u meč. Srpski košarkaš je imao još jedan fantastičan meč, ali njegova Atlanta ovaj put nije uspela da stigne do trijumfa, jer je poražena od Indijane 133:126, čime su prekinuli seriju od tri uzastopne pobede.

Bivši igrač Partizana je za 39 minuta postigao 28 poena, imao dva skoka i isto toliko asistencija. Ponovo je sjajno šutirao za tri poena, od deset pokušaja, ubacio je čak šest, dok je za dva poena, od osam pokušaja postigao pet.

Ali ni odlično veče srpskog košarkaša nije pomoglo da se stigne to novog slavlja, Indijana je zasluženo pobedila.

Tokom čitavog meča Indijana je bila u vođstvu, čak su u nekim trenucima imali 18 poena razlike, a najzaslužniji za to bio je dvojac Sabonis – Levret, koji su postigli skoro polovinu koševa Pejsersa.

Atlanta je u samoj završnici uspela da se približi, ali nisu imali snage za totalni preokret.

Pročitajte još

Pored Bogdanovića, odličnu partiju u Hoksima je ostvario Trej Jang sa 30, dok su Indijanu do trijumfa vodili već pomenuta dva igrača, Levert je ubacio 31, dok je Sabonis završio meč sa košem manje.

Ostali Srbi nisu igrali za svoje ekipe. Dalas je u uzbudljivom meču pobedio Bruklin sa 113:109, ponovo je najbolji u Maverkisima bio Luka Dončić sa 24 poena, uz to je ostvario i 10 skokova.

Treba istaći da je odličnu partiju za Bruklin pružio Kajri Irving koji je postigao 45 koševa.

Što se tiče Bobana Marjanovića, ponovo nije izlazio na parket i to je već druga utakmica zaredom da mu trener kluba iz Teksasa Rik Karlajl ne daje šansu.

Golden Stejt je ubedljivo pobedio Oklahomu našeg Alekseja Pokuševskog sa 118:97, a talentovani srpski košarkaš zbog povrede kolena nije bio ni na klupi Tandera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike