Bilans medalja posle trećeg dana OI: Srbija zastala, Kina ima najviše odličja, ali Japan vodi u generalnom plasmanu

26.07.2021

18:07 >> 18:41

0

Autor: Adam Štulić

Naša zemlja nalazi se na 28. mestu

Bilans medalja posle trećeg dana OI: Srbija zastala, Kina ima najviše odličja, ali Japan vodi u generalnom plasmanu
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Srbija je sjano otvorila Olimpijske igre što se tiče osvojenih medalja, ali je potom usledilo zatišje. Srebro Damira Mikeca i bronza Tijane Bogdanović dale su veliki vetar u leđa ostalim našim takmičarima, ali je, ipak, usledio mali zastoj, pa se Srbija posle trećeg dana OI nalazi na deobi 28. mesta po broju osvojenih medalja, zajedno sa Češkom, Španijom, Indonezijom i Švajcarskom.

Dok čekamo da nas srpski sportisti ponovo obraduju (basketaši, Novak Đoković, košarkašice i odbojkašice su na dobrom putu da našoj državi obezbede nova odličja), prve medalje osvojila je Hrvatska (obe u tekvondu – zlato Matea Jelić ukategoriji do 67 kilograma i bronzu Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma).

Što se tiče samog vrha, Kina je i dalje prva kada je u pitanju zbir medalja, sa 18 odličja. Slede Sjedinjene Američke Države sa 14, dok domaćin Japan ima 13, jednu medalju više od Rusije.

Pročitajte još

Ipak, u generalnom plasmanu vodi Japan zbog najvećeg broja osvojenih zlatnih medalja (osam). Slede Amerikanci (sedam zlatnih medalja), pa potom Kina sa šest najsjajnijih odličja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike