Barsa brojala do pet, ali strepela protiv Hetafea

22.04.2021

21:57 >> 22:14

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci nastavili poteru za madridskim Atletikom

Barsa brojala do pet, ali strepela protiv Hetafea
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Ako se gleda samo rezultat deluje ubedljivo, ali daleko od toga da je Barselona bila bezbrižna protiv Hetafea – 5:2.

Iako su poveli u idealnom momentu, iako su na poluvremenu imali dva gola predsnosti, Katalonci su u poslednjih dvadesetak minuta strepeli za konačan ishod meča, dok sa dva brza pogotka u samoj završnici nisu slomili otpor upornog rivala.

Mesi je već u osmom minutu doneo početnu prednost domaćinu, koja je, ipak, bila kratkog daha, s obzirom da je Lengle samo četiri minuta kasnije zatresao sopstvenu mrežu i poravnao rezultat.

Kako su izgubili početnu prednost, tako su izabranici Ronalda Kumana došli u novo vođstvo. Igrao se 28. minut kada je Čakla postigao autogol, da bi u 33. minutu Mesi doneo Barsi sigurnih 3:1.

Delovalo je tada da su Katalonci “zatvorili” meč, ali je neizvesnost vratio Unal golom sa bele tačke u 69. minutu. Verovatno je bilo malo navijača Barse koji u tim trenucima nisu strepeli za konačan epilog meča, ali su im osmeh na lice vratili Arauho u 87. i Grizman u trećem minutu nadokande vremena pogotkom sa 11 metara.

Podsetimo, u četvrtak je madridski Atletiko na svom stadionu bio bolji od Ueske 2:0, Granada je bila ubedljiva protiv Eibara (4:1), dok je Real Sosijedad u San Sebastijanu savladao Seltu 2:1.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike