Analiza suđenja: Inđija oštećena protiv Partizana, Zvezda povela iz neregularnog gola (VIDEO)

28.02.2021

19:56 >> 20:34

0

Autor: Adam Štulić

Sudijski ekspert Zdravko Jokić prokomentarisao sporne situacije iz 24. kola Superlige

Analiza suđenja: Inđija oštećena protiv Partizana, Zvezda povela iz neregularnog gola (VIDEO)
Copyright MN Press

Duelom Crvene zvezde i novosadskog Proletera spuštena je zavesa na 24. kolo Linglong Superlige Srbije, koje su obeležile ubedljive pobede beogradskih večitih rivala. Crveno-beli su na stadionu “Rajko Mitić” savladali izabranike Branka Žigića 4:0, dok je Partizan na premijeri kola u petak slavio u Inđiji 6:0.

Naizgled pobede bez mrlje, ali posle analize spornih situacija sudiijskog eksperta Zdravka Jokića na TV “Arena sport”, ispostavilo se da su najveći srpski klubovi poveli posle grešaka arbitara.

Crno-beli su Inđiju “otvorili” golom Natha u 7. minutu iz penala, kojeg je dosudio jedan od najboljih srpskih sudija Novak Simović posle kontakta Ivana Obradovića sa jednim defanzivcem gostiju.

– Igrač Partizana udara u nogu igrača Inđije koji je statičan, nema pokreta da saplete rivala. Čudi me da sudija, čiji je položaj bio dobar u odnosu na situaviju, nije uočio tu nogu i da nije bio faul – rekao je Jokić, dodavši da je druga situacija, kada je u duelu u kaznenom prostoru domaćina bio Nikola Štulić.

– Dobar položaj i dobra procena, nije bilo uticaja na igrača Partizana, igra teče dalje.

Na “Areni” su izdvojili tri situacije sa meča na stadionu u Ljutice Bogdana, na kojem je glavni arbitar bio Novica Anđelovski. Najpre vodeći gol crveno-belih, koji je došao posle akcije u kojoj je Mirko Ivanić imao jedan nedozvoljen kontakt sa loptom.

– Dodirnuo je loptu levom rukom i to potpada pod sankcionisanje, jer u trenutku kada je dira rukom, on kontroliše loptu i stvara priliku za postizanje gola. Ivanić je posle toga produžio loptu saigraču, posle čega je postignut gol. U pravilima postoji takva situacija, da igrač kada dodirne loptu rukom i posle toga pripremi situaciju za gol, mora da se svira. Čak, i u situaciji kada napadača lopta slučajno udari u ruku, mora da se prekine igra. Trebalo je prekinuti.

I prilikom drugog gola Crvene zvezde bila je jedna situacija za analizu.

– Ovo je veoma teška situacija za procenu. Ako je Zvezdin igrač koji je skočio bio u ofsajdu, on je uticao na golmana i gol treba da bude poništen. Međutim, postavlja se pitanje da li je bio u ofsajd položaju, što teško možemo da utvrdimo jer, Zvezdin fudbaler skače na liniji, a igrač Proletera stoji na njoj. Ja bih poklonio poverenje pomoćnom sudiji, da je procenio da su fudbaleri bili u liniji, a u takvoj situaciji ne možemo govoriti o ofsajd položaju.

Reako je Zdravko Jokić da je Zvezda u jednoj situaciji oštećena. U poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je zbog ofsajda Bena poništen gol Pavkova.

– Prva situacija je malo poremetila i uplašila pomoćnika Gorana Beljina, bila je stvarno teška. Sudija je bio prebrz, morao je da sačeka da vidi u kom pravcu će lopta da ode. Ben ulazi iz drugog plana, gol je poništen, ali nije bio ofsajd – kazao je Jokić i prokomentarisao detalj koji je odlučio duel u Novom Sadu između Vojvodine i Napretka.

– Zakasneli start, plavi igrač želi da igra, ali kasni. Crveni igrač izbija loptu, posle toga ga plavi udara u nogu. Sudija Miloš Đorđić dijagonalno od njih, gleda prekršaj i ispravno dosuđuje kazneni udarac za Vojvodinu – rekao je Zdravko Jokić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike