Ako je ovo najava finala, čeka nas pravi rat u borbi za NBA titulu (VIDEO)

11.04.2021

06:43

0

Autor: D. B.

Lejkersi pobedili Bruklin u meču prepunom tenzija

Ako je ovo najava finala, čeka nas pravi rat u borbi za NBA titulu (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Corey Sipkin

Mnogi poznavaoci NBA lige duel između aktuelnih šampiona LA Lejkersa i Bruklina vide kao onaj u kome će se ove sezone odlučivati o tituli.

Da tenzija između igrača dva kluba već postoji može jasno da se zaključi po svemu onome što se dešavalo u meču odigranom u noći između subote i nedelje. Pobedili su Lejkersi i to ubedljivo 126:101 (33:25, 28:33, 31:19, 34:24).

Ekipe nisu bile kompletne da bi i spektakl bio potpun (za Lejkerse nisu igrali Lebron Džejms i Antonio Dejvis, dok u Bruklinu nije bilo Džejmsa Hardena), malo su i sudije pokvarile ceo ugođaj pošto su na prvi preki pogled odlučili da dele tehničke i isključujuće, ali bilo je šta da se vidi…

Kraj meča na terenu nisu dočekali Denis Šruder i Kajri Irving. Bekovi su se sukobili u trećoj četvrtini. Kratak verbalni okršaj, valjda kako ne prerastao u nešto više, “nagrađen” je isključenjima.

– Došli smo da se nadmećemo. Pogađali smo šuteve. Ovo je naša najbolja utakmica u sezoni – objasnio je Nemac Šruder koji je meč završio sa 19 poena.

U momentu kada su on i Irving isključeni Lejkersi su vodili sa 66:62. Usledila je velika serija tima iz Kalifornije (15-2) posle koje su gosti pobegli na 88:71.

Tanjug/AP Photo/Corey Sipkin

– Ono što sam naučio iz ovog meča je da u našoj svlačionici ima dosta čvrstih momaka. Bez obzira na to ko je na drugoj strani, oni žele da izađu i da se takmiče – objasnio je centar Lejkersa Andre Dramond, čovek koji je meč završio sa 20 poena i 11 skokova.

U utakmici u kojoj je Bruklin doživeo prvi poraz posle devet uzastopnih pobeda na svom terenu Kevin Durent je imao 22 poena, dok je isključeni Irving dodao 18.

Pročitajte još

– Lejkersi su bili agresivni, tražili su kontakt. Mi nismo odgovorili na pravi način. Kada timu nedostaje nekoliko momaka, neki drugi momci mogu da dobiju priliku da se pokažu – objasnio je trener Bruklina Stiv Neš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike