Superheroj koji vraća osmeh na lice! Brazilski zubar putuje svetom i besplatno popravlja zube siromašnima

05.11.2021

15:00

0

Njegova filozofija je „pomoći onima koji ne mogu sami sebi pomoći“, zbog čega svoje usluge ne naplaćuje

Superheroj koji vraća osmeh na lice! Brazilski zubar putuje svetom i besplatno popravlja zube siromašnima
Profimedia

Ovo je priča o zubaru koji za nedužne siromašne ljude širom sveta čini mnogo. Brazilski stomatolog dr Felipe Rosi putuje svetom i besplatno popravlja ljudima zube.

Shvatajući da nemaju svi pristup stomatološkim zahvatima koje su im potrebne ovaj 38-godišnji humanitarac osnovao je nevladinu organizaciju Por1sorriso još 2016. godine. Do sada nije samo putovao po svojoj matičnoj zemlji Brazilu, već je posetio i zemlje poput Kenije i Mozambika samo da bi pomogao onima kojima je pomoć zubara neophodna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Por1sorriso (@por1sorriso)

 

Njegova nevladina organizacija promoviše kvalitetno zdravlje za zajednice koje nemaju pristup osnovnoj zdravstvenoj zaštiti i deluje uglavnom na afričkom kontinentu.

 

Jedna od Felipeovih pacijentkinja Teri Rimer, rekla je da joj je popravljanje zuba bilo bolno, ali da je potpuno promenilo njen život.

 - Pre operacije, moj život je bio samo crna rupa. Provela sam godine ne mogavši da se smejem na slikama i to je uvek bilo ponižavajuće jer su ljudi koji su se slikali u grupnom okruženju govorili: "nasmejte se, a ja to nisam mogla", rekla je Teri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Por1sorriso (@por1sorriso)

.Ovaj brazilski stomatolog smatra da svoj život treba posvetiti nečemu što je dobro za zajednicu.

„Propagirajte zdravlje i blagostanje kroz humanizovanu stomatologiju i medicinu, u regionima sa socijalnom ugroženošću“, misija je nevladine organizacije „Por1Sorriso“ dr Rosija.

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi