Poznati koji su usvojeni: Debi Hari je verovala da je izgubljena ćerka Merlin Monro a Džek Nikolson je sa 27 godina saznao istinu o majci

23.10.2021

17:30

0

Među poznatim ličnostima koje su usvojene su Nelson Mendela, dvojica američkih predsednika, Stiv Džobs i Džon Lenon

Poznati koji su usvojeni: Debi Hari je verovala da je izgubljena ćerka Merlin Monro a Džek Nikolson je sa 27 godina saznao istinu o majci
Pixabay

Pružiti detu dom i ispuniti njegov život ljubavlju i podrškom je možda nešto najlepše što neko može da učini za malo i nezaštićeno stvorenje. Novinski stupci su puni priča o poznatima koji su usvojili decu, kao što su Madona, Sandra Bulok, Šarliz Teron, Meg Rajan, Šeron Stoun, i bivši supružnici Anđelina Džoli i Bred Pit, kao i Tom Kruz i Nikole Kidmen.

Mnogo manje se priča i piše o poznatima koji su usvojeni i koji su na početku svog života bili lišeni roditeljskog staranja i ljubavi, ali su zahvaljujući svojim usvojiteljima izrasli u uspešne ljude.

Jedan od njih je Nelson Mandela koga je nakon smrti oca, kada je imao devet godina, usvojio poglavica plemena Tembu sa svojom ženom koji su mu pružili dom i mogućnost školovanja. 

Pixabay
 

Najpoznatija plavuša, Merlin Monro, rođena je kao Norma Džin Mortenson i imala je izuzetno teško detinjstvo. Duhovi iz prošlosti su je proganjali do kraja života.

Nikada nije saznala ko joj je otac, a zbog majčine duševne bolesti, detinjstvo je provela po sirotištima i hraniteljskim porodicama, piše azra.ba. Jedno vreme je o njoj brinula najbolja prijateljica njene majke, a kako bi izbegla ponovni odlazak u hraniteljsku porodicu, Merilin se sa 16 godina udala za komšiju.

Pixabay
 

Još jedna plavuša je odrasla u porodici koja ju je usvojila. Pevačica i članica grupe Blondi, Debi Hara, usvojena je kada je imala tri meseca. Da je usvojena, saznala je sa četiri godine a u mladosti je često zamišljala da je izgubljena ćerka Merlin Monro. 

Čuveni Bitls, Džon Lenon, je sa pet godina ostao potpuno sam: otac Alfred je nestao a majka Džulija je pobegla sa drugim čovekom. Brigu o njemu su preuzeli tetka Mimi i teča Džordž. 

Pixabay
 

Roditelji Stiva Džobsa, osnivača kompanije Epl, su bili sirijski emigranti koji su ga dali na usvajanje jer tada nisu bili u braku. On je kasnije saznao da ima sestru koju su njegovi biološki roditelji dobili kada su se venčali. Nju je upoznao i često nazivao “jednom od svojih najboljih prijatelja na celom svijetu”, ali svoje prave roditelje nikada nije želeo da upozna.

Nekadašnji predsednik SAD, Bil Klinton, rođen je kao Vilijam Džeferson Blajt III. Otacu mu je poginuo tri meseca pre njegovog rođenja pa ga je majka ostavila kod svojih roditelja. Nakon nekoliko godina vratila se po njega, a kada se preudala Bil je preuzeo prezime svog očuha koji ga je i usvojio.

Tanjug/Kevin D. Liles/Atlanta Braves via AP, Pool, File)
 

Još jedan američki predsednik je bio usvojen. Džerald Ford je imao 12 godina kada je otkrio da je njegov "otac" zapravo njegov očuh, koji ga je usvojio. Takođe je saznao da mu je majka promenila ime, koje je prvobitno bilo Lesli Linč King Džunior u Džerald R. Ford Džunior, po imenu njegovog očuha. 

Džejmi Foks je rođen pod imenom Erik Morlon Bišop. Sa nepunih godinu dana usvojili su ga baka i deda sa majčine strane. Ono što je posebno zanimljivo je to da je i njegova majka bila usvojena. 

Najpoznatija je priča o Džeku Nikolsonu koji je četrdesetih godina prošlog veka odrastao u Nju Džersiju verujući da su Etel Mej i Džon Nikolson njegovi roditelji. Tek sa 27 godina je saznao da su mu oni zapravo baba i deda a da mu je majka Džun Nikolson za koju je verovao da mu je sestra. 

Profimedia
 

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi