Dirljive scene koje slamaju srce: Mladu je do oltara dopratio otac devojke čiji su joj organi spasili život (VIDEO)

12.10.2021

18:25

0

Diana Danaram je 2017. godine primila organe od Heder Doneli koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, neposredno pred svoje venčanje

Dirljive scene koje slamaju srce: Mladu je do oltara dopratio otac devojke čiji su joj organi spasili život (VIDEO)
Diana Donaram (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Ovih dana je na jednom venčanju u Bafalu, u Njujorku, bilo mnogo suza koje su povezale dve porodice.

Diani Danaram je 2017. godine život visio o koncu. Minuti su bili u pitanju a njeno zdravstveno stanje je zahtevalo hitnu transplataciju creva. Organe je primila od Heder Doneli koja je poginula u saobraćajnoj nesreći. 

Printscreen/YouTube
 

Godinu dana nakon operacija, Diana je želela da se obrati porodici devojke čiji su joj organi spasili život. Porodica je imala mogućnost da prihvati ili odbije zahtev.

Daniel Doneli, samohrani otac nastradale devojke, je odlučio da prihvati pismo a kasnije je odlučio i da porazgovara sa Dianom preko telefona koja je nakon toga dva dana plakala, shvativši kakva je Heder bila predivna osoba. 

Printscreen/YouTube
 

To ju je motivisalo da godinama radi o podizanju svesti o darivanju organa i svoje životno iskustvo je delila na društvenim mrežama. 

Od Danijela, koga je potom i upoznala, saznala je da je Heder preminula samo nekoliko dana pre svog venčanja a njen otac nije nikada dobio priliku da svoju kćer odvede do oltara, piše Dejli Mejl. 

Znajući za to, Diana ga je pitala da li bi joj učinio čast i predao je njenom vereniku, na venčanju koje je upriličeno avgusta ove godine. Hederin otac je to prihvatio:

-Kada me je prvi put video u venčanici, zaplakao je. Kada sam ga videla kako plače, i ja sam počela da plačem. Toliko mu nedostaje Heder i bori se s bolom. Rekao je da mu je čast da me odvede do oltara i da je srećan što ima još jednu ćerku. Rekla sam mu da je njen duh sa nama.

Printscreen/YouTube
 

Pe nego što su izašli, Daniel i Diana su se zagrlili: 

-Nadam se da će ljudi shvatiti moć darivanja organa. Bez toga, ja danas ne bih bila ovde. Transplatacija mi je dala život za koji nisam ni mislila da ću ga imati, rekla je Diana.

Pre nego što su došli do oltara, Daniel je Dianu predao njenom ocu koji mu je zahvalio na ćerkinom životu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike