Virdžinija Oliver lovi jastoge 94 godine: Počela je sa sedam, a sada ima 101 godinu

17.09.2021

09:30 >> 10:48

0

Autor: Slavia Kalaba

Počela je time da se bavi zbog oca, a potom je nastavila sa mužem. Danas ide u lov sa 78-godišnjim sinom

Virdžinija Oliver lovi jastoge 94 godine: Počela je sa sedam, a sada ima 101 godinu
Copyright Profimedia/Virdžinija Oliver

Virdžinija Oliver iz Mejna verovatno je najstariji lovac na jastoge, jer ih lovi već 94 godine. Počela je sa sedam godina, u vreme kada je njen otac trgovao jastozima, i on joj je usadio ljubav prema ovom poslu.

Pročitajte i ovo:

Sada, kada ima 101 godinu, Virdžinija i dalje lovi, ali sa 78-godišnjim sinom Markom, koristeći brodić koji nosi njeno ime i koji je nekada pripadao njenom pokojnom mužu, prenosi Asošijeted pres.

Ona i dalje, dva-tri puta nedeljno, ustaje mnogo pre zore i penje se na brod, a bar jednom nedeljno priređuje večeru gde su na meniju jastozi.

Profimedia/Virdžinija Oliver sa sinom Markom

Pre nekoliko godina se malo uplašila kada joj je rak isekao prst. Tada je dobila sedam šavova, ali nije ni na trenutak pomislila da svoje zamke za jastoge okači o klin.

Pročitajte i ovo:

Virdžinija kaže da ne namerava da prestane da se bavi ovim poslom, iako je veoma zabrinuta za populaciju jastoga, jer mnogi idu u lov na njih. Od dana kada je ona počela da se bavi ovim poslom pa do danas, jastozi su od jeftine hrane za radničku klasu postali specijaliteti za probranu klijentelu sa dubokim džepom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike