Kejk Diva ponovo očarava: Napravila je tortu po liku Berni Sandersa

30.01.2021

20:00 >> 19:50

0

Senator koji je bio inspiracija mnogima dobio je i svoj slatki oblik

Kejk Diva ponovo očarava: Napravila je tortu po liku Berni Sandersa
Copyright Printscreen

Džo Bajden, američki predsednik, trebalo je da bude zvezda i centralna ličnost tokom inauguracije ali mu je slavu preoteo senator iz Vermonta Berni Sanders čije su slike vrlo brzo počele da kruže Internetom i društvenim mrežama.

Odjednom se pojavila potražnja za jaknom i rukavicama koje je on toga dana nosio. Prodaja jakni je naglo porasla i trenutno nema u prodaji nijedne u boji koju je nosio Sanders. I nastavnica iz Vermonta Džen Elis, koja je pre nekoliko godina rukavice poklonila Sandersu, kaže da je zahvalna jer su sve rukavice koje je napravila rasprodate.

A mnogima je postao i inspiracija pa je dobio i svoj slatki oblik. Tako je pedesetogodišnja Kim Oi iz Malezije napravila neku vrstu rolata koju je ukrasila sa likom senatora Sandersa i koji nije na prodaju.

Pekara BonBoneri iz Sinsinatija je napravila posao sa ponudom kolačića koji uključuju jedan sa licem senatora i dva kolačića u obliku rukavica. Ograničena serija je odmah rasprodata po ceni od 12,95 dolara a pekara pravi drugu turu koja će biti spremna za prodaju 5.februra.

A onda je kraljica u svetu torti, Rouz Damr, odlučila da napravi celu figuru senatora Sandersa u obliku torte. To iskustvo je podelila i na svom YouTube kanalu:

Rouz Damr iz Lankašira u Velikoj Britanij ima milione pratilaca na društvenim mrežama i poznata je pod nadimkom „Rouz – Kejk Diva“. A nekada se nije bavila tako suptilnim poslom:

-Ja sam bila prva žena pilot u britanskoj vojsci koja je letela u protivtenkovskim helikopterima Links. Tokom vojne službe bila sam stacionirana u dosta mesta, od Severne Irske do Kanada. Dosta vremena sam provela i u Nemačkoj.

Onda je odlučila da se skrasi, uda i rodi četvoro dece. Za svaki njihov rođendan je pravila nove torte a onda je počela da pravi baš velike torte:

-Moja prva zaista velika torta je bila Grenadirska garda koja je bila visoka više od dva metra i pojeli su je čuvari u Bakingemskoj palati. Bio je to prilično zastrašujući projekat jer je bilo puno tehničkih detalja koje sam morala da razrešim.

Promo/Rouz Damr

Printscreen

U pravljenju torti joj verovatno dosta pomaže i to što je po struci arhitekta pa su njene torte veoma verne „originalu“:

-Za pravljenje velike torte ponekad su potrebne nedelje. Najviše zato što je potrebno sve isplanirati do detalja, napraviti strukturu i odrediti redosled koraka. Ali onda kad počnem da je pravim, zaista uživam u svakom minutu.

Svoju najveću tortu je nedavno napravila:

-Moja najveća torta je verovatno bila poslednja koju sam napravila jer su u pitanju bile dve osobe: Deda Mraz i medicinska sestra. Torta je napravljena za jednu bolnicu u okviru televizijske emisije.

Napravila je i tortu Faberžeovog jaja sa crkvom Svetog Vasilija u Moskvi i to joj je veoma draga torta:

-Takođe, volim svoju Fredi Merkjuri tortu, ne samo zato što volim grupu „Kvin“, već i zato što je bila teška ali sam veoma zadovoljna kako je ispala.

24sedam je imao priliku da napravi ekskluzivni intervju sa Kejk Divom koja nam je poslala i fotografije njenih torti koje možete pročitati i videti na našem portalu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike