Skromni roditeljski stil Bila Gejtsa i supruge Melinde: Troje dece naslediće „samo“ po 10 miliona američkih dolara

14.03.2021

13:00 >> 14:26

0

Fondacija Bila i Melinde Gejts je najveća privatna fondacija na svetu, koja poseduje imovinu vrednu skoro 47 milijardi američkih dolara

Skromni roditeljski stil Bila Gejtsa i supruge Melinde: Troje dece naslediće „samo“ po 10 miliona američkih dolara
Youtube/Printscreen

Sa svim informacijama koje imamo o američkom milijarderu i filantropu Bilu Gejtsu, lako bismo mogli pomisliti da u njegovoj kući ne važe staromodna roditeljska načela. Međutim, na iznenađenje mnogih, osnivač Microsofta i njegova supruga Melinda otkrili su

da odgajaju svoju decu na skroman način. Možda žive u vili vrednoj 127 miliona američkih dolara u Medini u državi Vašington i poseduju mnoštvo druge imovine, ali njihove metode roditeljstva donekle su, kažu, slične prosečnoj porodici.

Profimedia

Porodica zajedno obavlja kućne poslove

Iako Bil i Melinda vode najveću privatnu fondaciju na svetu koja poseduje imovinu vrednu skoro 47 milijardi američkih dolara, oni i dalje dele kućne poslove sa svoje dve ćerke i sinom, Dženifer, Fibi i Rori. Pranje sudova skoro svake noći je Gejtsov “zadatak”. Melinda veruje da pranje sudova čini njihovu vezu kao para, ali i porodice čvršćom.

Troje dece nasleđuje „samo“ po 10 miliona američkih dolara

Iako su Dženifer, Fibi i Rori deca jednog od naimućnijeg čoveka na planeti, moraće dobro da se potrude da bi stekli istu titulu. To je zato što je Bil izjavio da će njegovi potomci u budućnosti dobijati samo „mali deo“ svog ogromnog bogatstva, pri čemu će većina biti namenjena dobrotvornim organizacijama. Ovo je smisleni način na koji im roditelji omogućavaju da samostalno stignu do svojih ciljeva.

Telefoni su zabranjeni za vreme jela

Suosnivač Microsoft-a i trenutno četvrti najbogatiji čovek na svetu nije liberalan ni kada se radi o upotrebi savremenih tehnologija. Bil i Melinda su deci zabranili upotrebu mobilnih telefona za trpezarijskim stolom, dok su prvi telefon dobili nakon četrnaestog rođendana, piše scmp.com.

Tokom intervjua za časopis “Rolling Stone”, Bil Gejts je otkrio da njegova porodica redovno odlazi u crkvu.

– Odgajali smo svoju decu na religiozan način. Svi zajedno odlzimo u katoličku crkvu, rekao je.

Takođe je objasnio da se njegov filantropski rad prvenstveno odnosi na smanjenje nejednakosti u svetu, a to je, kaže, preneo i na svoju decu.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi