Samo u jednoj porodici na svetu umesto alarma sviraju gajde, peglaju pertle na cipelama i strogo vode računa da sendvič ne bude pod pravim uglom

23.03.2021

19:30 >> 19:38

0

Princ Čarls ima tri lična pomoćnika posvećena održavanju njegove garderobe i odabiru onoga što će obući

Samo u jednoj porodici na svetu umesto alarma sviraju gajde, peglaju pertle na cipelama i strogo vode računa da sendvič ne bude pod pravim uglom
Copyright Profimedia

Peglanje pertli na cipelama i sipanje paste na četkicu za zube, samo su neke od od svakodnevnih radnji koje za članove kraljevske porodice radi neko drugi.

Princ Čarls ima tri lična pomoćnika posvećena održavanju njegove garderobe i odabiru onoga što će obući. I ne samo to. Pomoćnici moraju da ispeglaju pertle na svim cipelama koje princ poseduje.

Odeća princa Čarlsa i vojvotkinje Kamile ne sme da se pere u mašinama za pranje veša. Sve se mora prati ručno.

Profimedia

Pročitajte još:

Sav krompir koji se služi kraljevskoj porodici meri se pre nego što se posluži kako bi se osiguralo da je svaki komad sličnih dimenzija da ne bi kvario dekoraciju tanjira.

Kraljica uživa i u posebnoj privilegiji kada je o cipelama reč. Kako bi izbegla žuljeve i neudobne i krute cipele, neko će ih umesto nje razgaziti i učiniti ih prijatnim za nošenje.

Osim toga, kraljica je angažovala i ličnog čuvara pečata. Poseduje retku kolekciju pečata koju je nasledila od svog oca. Zaposlila je osobu koja brine da pečati ostanu u besprekornom stanju.

Profimedia

Pročitajte još:

Kako bi se budila na vreme svakoga dana, kraljica ima svog privatnog gajdaša koji joj svako jutro u 9:15 svira ispod prozora i time je budi. On svira bez obzira da li je ona u Bakingemskoj palati ili Vindzoru.

Princ Čarls uživa u siru i keksićima na kraju svojih obroka, ali samo ako su posluženi po njegovom ukusu, što pre svega znaci da su topli. Zato osoblje palate keksiće drži u posudi koja održava toplotu kako bi se osiguralo da su po njegovom ukusu.

Profimedia

Sendviči koji se služe kraljevskoj porodici nikada, ali nikada nisu pod pravim uglom. Svaki sendvič iskrojen je tako da su mu ivice zaobljene. Priča se da je pravilo sendviča počelo jer je suprug kraljice Viktorije, princ Albert, smatrao da neće imati sreće ako jede bilo šta u obliku kovčega.

Kraljica poseduje sve ribe koji dolaze na tri kilometra od britanskih obala. Takođe je vlasnik i većine labudova u Velikoj Britaniji. Svakog jula se održava ceremonija posvećena labudovima, kada se proverava da li su svi na broju i u kakvom su stanju.

Jednom kada kraljica Elizabeta II napusti ovaj svet, na državnoj televiziji nestaće smeha. Naime, BBC neće smeti da emituje ništa šaljivo 12 dana od njene smrti do sahrane. U slučaju kraljičine smrti, BBC će odmah zaustaviti program, objaviti njenu smrt i početi sa emitovanjem unapred snimljenih dokumentarnih filmova o kraljičinom životu. Stanica čak ima pripremljena crna odela i kravate spremne za taj dan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike