Zanimanja „plave krvi“: Neki su osvajali olimpijske medalje, a neki ekranizuju bajke

07.06.2021

14:00 >> 08:00

0

Velika većina pripadnika kraljevskih porodica, pored ispunjavanja zvaničnih dužnosti, ima i svoja obična zanimanja, a neki znaju dobro da zasuču rukave

Zanimanja „plave krvi“: Neki su osvajali olimpijske medalje, a neki ekranizuju bajke
Copyright Pixabay

Članovi kraljevskih porodica, osim što moraju obavljati zvanične službene dužnosti koje im po rođenju pripadaju, imaju i neka svoja obična zanimanja. Većina njih želi da živi normalnim životom, bez škljocanja fotoaparata i interesovanja medija za njihov život. Neki imaju svoja zanimanja, neki se bave sportom a neki žele medijsku pažnju ali da je dobiju za posao koji rade.

Jedan od takvih je najstariji unuk danske kraljice Margarete II, 21-godišnj princ Nikolaj, sin princa Joakima i njegove prve supruge Aleksandre koja je iz Hong Konga. Nikolaj je sedmi u redu za danski tron a već godinama uspešno radi kao maneken i fotomodel, prenosi „Dnevni avaz“. Radio je za mnoge poznate modne kuće, a učestvovao je i na prestižnim Nedeljama mode.

Printscreen

Unuka britanske kraljice Elizabete II, kćerka princeze Ane, Zara Tindal, rođena Filips, ima 39 godina i čitav svoj život je posvetila sportskoj karijeri i ljubavi prema konjima. Uspešno je branila boje Velike Britanija u konjičkom sportu i osvojila je srebrnu olimpijsku medalju za Veliku Britaniju 2012. godine. Udata je za bivšeg britanskog ragbi igrača Majka Tindala, sa kojim ima troje dece.

Profimedia

Najstarije dete i jedina kćerka norveškog kralja Haralda V , 49-godišnja princeza Marta Luiz, je četvrta u liniji za krunu iako se odrekla titule kraljevskog visočanstva. Po zanimanju je fizioterapeut i ima uspešnu kompaniju koja ekranizuje norveške bajke i narodne priče.

Često u javnosti izaziva kontroverze zbog tvrdnji da je vidovita i da može da komunicira sa anđelima. U norveškim medijima naročito je kritikovana zbog ljubavne veze sa Amerikancem Durekom Veretom, samozvanim šamanom, sa kojim ima školu alternativne terapije. Napisala je jednu knjigu za decu i vodič kroz spiritualne energije.

Profimedia

Kćerka Karoline od Monaka i unuka Grejs Keli i princa Renijea, 34-godišnja Šarlota Kaziragi, završila je filozofiju oprobala se i u svetu mode i u jahanju, a radi i kao novinar, urednik, pisac, izdavač i filmski producent. Ona je jedan od osnivača udruženja “Filozofski susreti Monaka”, koje se bavi razmatranjem savremenih pravaca i publikacija iz te oblasti.

Profimedia

Brend ambasador je modne kuće „Šanel“ i zalaže se za koncept uklapanja modne industrije u koncepcije održivog razvoja.

Profimedia

Holandski kralj, Vilhem-Aleksander, i njegova supruga, kraljica Maksima, poznati su po dobrotvornom radu. Upravo ovih dana sređuju jedan dom kulture: kralj na kolenima riba klupe a kraljica šmrkom pere stepenice jer je u Holandiji u toku dobrovoljna akcija čišćenja.

Profimedia

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike