Vesela družina iz Banjaluke: Grupa očeva svake godine vodi decu na more bez mama

23.06.2021

12:30 >> 12:43

0

Prvi put su na letovanju bili 2017. a ove godine je u Bečićima boravilo 10 očeva sa 16-oro dece

Vesela družina iz Banjaluke: Grupa očeva svake godine vodi decu na more bez mama
Copyright Privatna arhiva

Grupa očeva iz Banjaluke, tradicionalno, petu godinu zaredom vode svoje naslednike na letovanje i to bez mama. Deset tata i 16-oro dece upravo se vratilo sa letovanja iz Bečića.

Raznih su profesija, uglavnom su to prijatelji i kumovi, a prvi put na putovanje sa decom bez supruga otišli su 2017. godine, pišu “Nezavisne novine”. Deca koju očevi vode su uglavnom uzrasta od četiri do 12 godina i obično provedu četiri dana na moru u Hrvatskoj ili Crnoj Gori.

Zoran Dragičević iz Banjaluke, jedan od organizatora putovanja, kaže da im je prvobitan plan bio da se na letovanje ide porodično, zajedno sa suprugama:

-Iskren da budem, supruge su bile malo teže za odluku – kakav smeštaj, da li kuća sa bazenom ili odlazak na more, da li zajedno svi u jednoj kući ili posebno. Nije preostalo ništa drugo nego da supruge isključimo iz daljeg planiranja. Odmah da kažem, one su bile sumnjičave kako ćemo sami sa decom izdržati četiri dana, ali smo bili odlučni da ideju sprovedemo u delo.

Privatna arhiva

Prvi put su u Gradac išla tri oca i troje dece i od tada je to postala tradicija a iz godine u godinu broj očeva i mališana se povećava:

-Ove godine smo poneli megafon pa smo na taj način pronalazili decu na plaži. Zamislite koliko dece na plaži ima sa istim imenom, međutim samo smo mi našu decu dozivali megafonom, a to je većini bilo simpatično. Svaki put kada dođemo na plažu ili na bazen u nekom mestu, ljudi su u neverici. Prvo pitanje je da li su to vaša deca, pa onda gde su mame, a kasnije shvate da smo jedna velika vesela družina. Obično deca dobiju palačinke ili sladoled od osoblja lokala gde svratimo, ispričao je Zoran Dragičević.

Očevi i deca su ove godine prvi put bili smešteni u hotelu, a ranijih godina su boravili u privatnim apartmanima:

-Iskreno, više preferiramo privatni smještaj, kako zbog nas samih, a tako i zbog drugih gostiju jer toliko dece i malo glasnijeg veselja neće svi prihvatiti. Međutim, nismo dosad imali nikakvih problema u vezi s tim jer deca i treba da su radosna i vesela.

Privatna arhiva

Ove godine su se odlučili za hotelski smeštaj sa hranom, iako ne beže ni od pravljenja hrane i tada rasporede čija je koja obaveza a deca su oslobođena.

Dragičević dodaje da od putovanja nisu odustali čak ni prošle godine u jeku epidemije virusa korona:

-U ovom ubrzanom svetu retko se viđamo i onda je ovo prilika da se opustimo, a ujedno i deca mogu da se više druže. Zasad imamo samo pozitivna iskustva, nadam se da će tako i ostati, rekao je Dragičević dodajući da se nada da će im se narednih godina pridružiti još novih članova, pišu “Nezavisne novine”.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike