Baka usvojila lava kao poklon unuku za rođendan

10.07.2021

15:30 >> 12:39

0

Lav će i dalje biti u Zoološkom vrtu na Paliću ali će pored njegovog kaveza godinu dana stajati unukovo ime

Baka usvojila lava kao poklon unuku za rođendan
Copyright 24sedam/Slavica Kalaba

Jedna baka je rešila da svog unuka obraduje i za rođendan mu je usvojila lava iz Zoološkog vrta na Paliću. Dečak ga neće odvesti kući, ali će pored kaveza njegovog ljubimca, godinu dana stajati tabla sa njegovim imenom. Pored toga slavljenik je na poklon dobio sezonsku kartu za ulazak u vrt.

24sedam/Slavica Kalaba

Zoološki vrt na Paliću je mesto koje rado posećuju i deca i odrasli i uživaju u posmatranju brojnih životinja. Od nedavno, pojedinci i preduzeća, mogu da usvoje neku od omiljenih životinja:

Pročitajte i ovo:

-Prve usvojene životinje su par belih lavova, Šumba i Belko. Njih je usvojila jedna apotekarska ustanova u Subotici, a pored toga usvojen je i lav, medved, majmun, rakun. Ta usvojenja su pokloni roditelja svojoj deci, a jedna baka je usvojila kao poklon unuku za rođendan, kaže za Radio-televiziju Vojvodina Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u ZOO vrtu na Paliću.

24sedam/Slavica Kalaba

Usvojitelji svog ljubimca ne mogu da odvedu kući, ali će zato njihovo ime ili ime njima nekog dragog, godinu dana stajati ispisano na tabli pored kaveza.

-Uplatom u iznosu od najmanje 5.000 dinara, pojedinci mogu da usvoje za ljubimca koga žele, bez obzira da li izaberu pticu, sisara, gmizavca ili neku drugu manju životinju. O tome se sklapa i ugovor sa ZOO vrtom, na osnovu koga usvojitelj bira čije ime želi da bude na tabli pored kaveza ili volijere odabrane životinje, a dobija i sezonsku porodičnu karta koja važi godinu dana, objašnjava Jelena Toljagić.

Pročitajte i ovo:

Pored pojedinaca, usvojitelji životinja mogu da budu i preduzeća. Oni, u zavisnosti od odabrane životinje i iznosa donacije, dobijaju status „srebrnog“ ili „zlatnog usvojitelja“. Zauzvrat, dobijaju sezonsku ulaznicu i godišnju reklamu, a istovremeno doprinose dobrobiti životinja jer se njihova donacija koristi za nabavku hrane, zdravstvenu negu i komforniji smeštaj njihovog ljubimca u Zoološkom vrtu na Paliću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike