Tražimo odgovore na vaše dileme: Plastične operacije - da ili ne?

04.08.2021

09:30 >> 10:15

0

Psihoterapeut Marija Milenković odgovara na vaša pitanja

Tražimo odgovore na vaše dileme: Plastične operacije - da ili ne?
Copyright Profimedia

Da li treba ići na estatske operacije po svaku cenu? Upravo takvo pitanje smo dobili od jedne naše čitateljke:

Sve moje prijateljice se uveliko podvrgavaju hirurškim tretmanima zatezanja lica i tela. Svaki put kada se sastanemo to je glavna tema razgovora. U poslednje vreme vrše pritisak i na mene da to uradim a ja se panično plašim igle. Zato i ne želim da idem na plastične operacije, mada bih volela da korigujem neke delove na sebi. Zbog tog mog odbijanja često sam predmet šale. Kako da se postavim?

Pročitajte i ovo:

Privatna arhiva/Marija Milenković

– Prihvatite sebe onakvu kakva jeste i ako ne želite da radite nikakve korekcije svog tela to je sasvim u redu, kao što je u redu da neko ko želi ulepša sebe na taj način. Pokušajte da to što nemate urađenu nijednu korekciju na licu ili telu prihvatite kao normalnu stvar. Isto kao što je normalno i da ih neko drugi ima. Sve je to stvar ličnog izbora. Uvek se rukovodite svojom voljom i svojim htenjima, a ne zahtevima drugih ljudi. Ne treba po svaku cenu da se uklopimo u stav i mišljenje većine, okoline uništavajući svoje stavove i vrednosti. Ne morate po svaku cenu biti isti kao ostali, savetuje psihoterapeut Marija Milenković.

Izbeći starenje po svaku cenu je imperativ novog doba a plastična hirurgija ima sve više pristalica. Imati savršeno zategnuto lice i telo je nešto što je trend, u cilju produženja mladolikog izgleda.

Nekada, iz zdravstvenih razloga, su estetske i rekonstruktivne operacije potrebne. Kod devijacije nosa operacije je više nego poželjna kako bi pacijent mogao normalno da diše. Često žene trpe nesnosne bolove zbog velikih grudi i plastična hirurgija ih toga može osloboditi.

Pročitajte i ovo:

Činjenica je i da je plastična hirurgija jedna od grana medicine koja je najviše napredovala u poslednjih nekoliko decenija i da se pacijenti relativno lako oporavljaju posle njih.

Zbog uticaja medija i poznatih ličnosti, sve je veći broj mladih između 18 i 21 godine koji se podvrgavaju estetskim operacija, u dobi kada je mladost lepa sama po sebi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike