Nastava od vrata do vrata

18.09.2020

20:52 >> 07:12

0

Autor: 24sedam

Nastavnica posećuje učenike bez interneta i drži im časove

Nastava od vrata do vrata
Copyright Profimedia

Shvativši da za vreme pandemije koronavirusa njeni učenici ne mogu da učestvuju u online nastavi, nastavnica Gamze Arslan iz istočne Turske pokrajine Van odlučila je da napravi ono što sama može da bi im pomogla, počela je da ih obilazi lično u njihovim domovima.

-Mi imamo internet u školi, ali teško je održati nastavu jer brojne porodice najčešće nemaju internet u svojim domovima, rekla je za televiziju Haberturk.

-Sada podučavam tako što idem od vrata do vrata, noseći sa sobom tablu.

Svojim se učenicima vraća idućeg dana s novim zadacima kako bi se i lično uverila da su uradili domaći, ali pritom uvek pazi na fizičku distancu, ispričala je. Arslan je nastavnica u regiji Tusba, smeštenoj u ruralnoj pokrajini Van na krajnjem istoku zemlje. O njenom radu pišu brojni turski mediji.

-Možda nema interneta, ali zato postoji nastavnica Gamze, jedan je od naslova u medijima, a njene napore pohvalili su i lokalni funkcioneri.

-Oduševljeni smo što postoji alternativa u ovoj nemogućoj situaciji, alternativa osećaju nemoći, izjavio je za Haberturk regionalni čelnik ministarstva obrazovanja Mehmet Bakir Bedevioglu.

-Njeni su potezi istinski primjer žrtvovanja i, nadamo se, primjer dobre prakse, dodao je.

Većina zemalja u svetu već je otvorila vrata svojih škola, a Turska to planira da učini 21. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: cdm.me/Hina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike