Saveti kako da napravite spisak želja za 2023. godinu i šta da uradite da vam se one ostvare

11.01.2023

08:00

0

Neka taj spisak bude vaša mala vizuelna predstava života, koji ćete kreirati baš po svojoj meri.

Saveti kako da napravite spisak želja za 2023. godinu i šta da uradite da vam se one ostvare
Doncafe - Copyright Promo

Saveti kako da napravite spisak želja za 2023. godinu i šta da uradite da vam se one ostvare

Želim da idem u Rim na koncert omiljenog benda u avgustu, kupim stan, dočekujem izlazak sunca na moru u drvenom čamcu dok marijači sviraju u daljini i njihova pesma se meša sa blagim udarima talasa. Želim da napokon upišem taj kurs italijanske kuhinje i krenem na časove francuskog, poslovne prilike zbog kojih ću sa osmehom ustajati svako jutro, pun pasoš, dovoljno slobodnog vremena za one koje volim - da se radujemo zajedno. Želim mir, stabilnost i da mi dom bude ispunjen zdravljem, ljubavlju i mirisom Doncafe Moment kafe.

Možda neke od ovih želja deluju suviše ambiciozno ili bar kao teško ostvarive u jednoj godini, ali to je moj san, a svako od nas mora imati male i velike snove koje sanja budan. Od želje do realizacije za početak je potrebno samo to – da veruješ da dobro može da ti se desi, a potom i da daš sve od sebe da posle 365 dana imaš štikliran veći deo stavki svog godišnjeg plana, ako ne i sve.

Kao deca, 1. januara smo donosili uvek iste odluke: učiću od danas više, neću propuštati trening, pisaću dnevnik redovno, pročitaću lektiru na vreme, popraviću ocenu iz matematike. Ni ne znajući da tako gradimo temelj za nešto mnogo veće u budućnosti, radovali smo se svakom malom uspehu. Danas, u nešto zrelijim godinama, jasno nam je da se trud isplati i da samo svojim radom možemo postići mnogo.

Magični štapić ne postoji, sve morate uraditi sami, ali u tome i jeste čar. Ako do sada niste napravili svoju novogodišnju listu želja, nikada nije kasno. Ovo je pravi trenutak da razmislite u kom smeru želite da sekrećete narednih meseci. Neka taj spisak bude vaša mala vizuelna predstava života, koji ćete kreirati baš po svojoj meri.

Dok zapisujem svoj svoje želje na papiru, iz kuhinje mi se osmehuje mama i sipa nam u šoljice Doncafe FRESH Moment kafu. Jedna od njenih želja bila je upravo kafa u zrnu koju bi mogla da samelje sama kod kuće i oseti miris sveže samlevene kafe. Posmatram je kako zadovoljna uživa u ostvarenju jedne od svojih stavki i najlepšim sećanjima koja je vraćaju u detinjstvo, kada je njena majka u mlinu mlela kafu.

Promo
 

 

Sada je vreme da razmislite kakvu budućnost želite i da krenete ka njoj, a mi sa vama delimo korisne savete koje će vam taj put olakšati:

1. Za početak, napravite spisak sa ciljevima koje želite da ostvarite i ne plašite se da sanjate velike snove jer sve dođe onima koji dovoljno jako žele

2. Potom ciljeve posložite po prioritetima, kako biste tokom godine zadržali fokus

3. Napravite plan akcije koji će vam pomoći da već u prvim mesecima ostvarite napredak

4. Krenite u akciju

5. Podsećajte se tokom godine ciljeva koji ste zacrtali. Ovaj metod će vam pomoći da ostanete motivisani

Na kraju 2023. godine, garantujemo vam da ćete biti izuzetno zadovoljni sobom ukoliko ste bar nešto od zamišljenog i realizovali. I ne brinite za ono što niste uspeli jer nije sve u „pravo vreme“, nešto je i u „tvoje vreme“, kad si zaista spreman za ono što treba da se desi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike