Ima nade za čovečanstvo: Napravljeno odelo koje obolelima od Parkinsona, moždanog udara i MS-a menja život! (VIDEO)

17.07.2022

21:27

0

Odelo dovodi do pozitivnih efekata kao što je primećeno u kliničkim studijama na opseg pokreta, ravnotežu, funkcije šake i ruke, hod i ukupan kvalitet života

Ima nade za čovečanstvo: Napravljeno odelo koje obolelima od Parkinsona, moždanog udara i MS-a menja život! (VIDEO)
Printscreen / Facebook

Inženjer iz Švedske izumeo je odelo koje menja živote pacijenata obolelih od Parkinsonove bolesti i moždanog udara. 

Uz pomoć električne stimulacije, rešio je podrhtavanje tela.

Odelo suštinski menja polje lečenja neuroloških poremećaja i srodnih simptoma. 

To je prvo neuromodulaciono odelo na svetu koje koristi fiziološki refleksni mehanizam koji se naziva recipročna inhibicija: slanjem električnog signala antagonističkom mišiću, on se kasnije opušta. 

Kombinovani efekat opuštanja napetih mišića i omogućavanja aktivacije slabih mišića omogućava korisnicima da uživaju u aktivnijem i manje bolnom svakodnevnom životu. 

 

 

To je lični pomoćni medicinski uređaj koji se koristi za niskoenergetsku električnu stimulaciju celog tela, smanjujući tipične simptome povezane sa neurološkim stanjima kao što su cerebralna paraliza, multipla skleroza, moždani udar ili povrede kičmene moždine.

Ova neuromodulaciona stimulacija je neinvazivna i nefarmakološka i ima ograničene neželjene efekte u poređenju sa drugim poznatim invazivnim ili farmakološkim tretmanima i povezanog hroničnog bola. 

Dovodi do pozitivnih efekata kao što je primećeno u kliničkim studijama na opseg pokreta, ravnotežu, funkcije šake i ruke, hod i ukupan kvalitet života.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam