Bizarne dijete i fitnes trendovi nekadašnjih holivudskih zvezda

11.02.2022

16:00

0

Mnoge glumice su potpisivale „klauzule o težini” u svojim ugovorima

Bizarne dijete i fitnes trendovi nekadašnjih holivudskih zvezda
profimedia-0095746738 - Copyright Profimedia

Nije retkost da se fitnes rutine i navike u ishrani poznatih i slavnih reklamiraju po stranicama časopisa i društvenih medija. Iako neki režimi kojima se hvale mogu izgledati bizarno, oni nisu ništa u poređenju sa zdravim rutinama starog Holivuda.

Klasične holivudske zvezde isprobale su neke zaista čudne savete i trikove kako bi osigurale što bolji izgled.

Ples je bio odlična vežba

Za mnoge ljude, vežbanje nije nužno najprijatnija zabava na svetu. I očigledno, tradicionalni način vežbanja nije bio superzabavan ni za neke neakadašnje holivudske glumice, ali su Beti Grejbl i Rita Hejvort baš na taj način održavale formu.

Profimedia
 

Beti Grejbl je bila poznata po svojim „nogama vrednim milion dolara“ tokom četrdesetih. Da bi te čuvene noge održala u formi, plesala je.

Rita Hejvort je takođe koristila ples kao način da ostane u formi. Kada je postala glumica, otkrila je da je plesala do osam sati dnevno kako bi ostala vitka. Kada nije plesala, Rita je učestvovala u ranom obliku aerobika pod nazivom sving sistem. Takođe je bila oprezna u pogledu onoga što je jela. Nikada nije jela masnu hranu i izbegavala je hleb i peciva.

Profimedia
 

Dobitnica Oskara Ginger Rogers bila je poznata po svojim plesnim veštinama koje su se mogle videti u filmovima snimljenim sa Fredom Asterom tridesetih godina. Rodžers je radio na intenzivnoj plesnoj koreografiji više puta dnevno sa internim trenerom. Njen naporan rad omogućavao joj je da se prepusti svom omiljenom obroku - piletini i sosu.

Čudne navike u ishrani

Pre svega, klasične holivudske zvezde su se izuzetno trudile da budu u kalorijskom deficitu. Mnoge od njih su to činile tako što su jele vrlo malo hrane. Dok su mnoge holivudske glumice bile na dijeti i pokušavale da ostanu u kalorijskom deficitu, obroci Ave Gardner su se sastojali od ugljenih hidrata, šećera, putera i mlečnih proizvoda. Jela je visokokaloričnu hranu zbog svog „nervoznog stomaka“, koji je sprečavao da jede normalno.

Profimedia
 

Tokom dvadesetih godina mnoge glumice su imale „klauzule o težini” u svojim ugovorima. One su predviđale da glumice moraju održavati određenu kilažu, odnosno ostati ispod određene težine.

Rane modne dijete

Mnoge zvezde nekadašnjeg Holivuda imale su svoju verziju modnih dijeta kojima su bile verne. Na primer, glumica Džin Harlou bila je odlučna da zadrži svoju figuru, a da bi to uradila praktikovala je četvorodnevnu dijetu na bazi paradajza. Njen doručak se sastojao samo od crne kafe i soka od pomorandže.

Profimedia
 

Glumica i buduća princeza Grejs Keli takođe je imala zanimljivu dijetu nazvanu „jedanaestice“. Na set bi donela šargarepu, štapiće celera i suvu kajsiju i jela užinu svakog dana u 11 sati.

Greta Garbo je bila klijent „gurua za ishranu“ Gajelorda Hauzera, koji ju je upoznao sa mnogim novim načinima ishrane. Mnoge Hauserove smernice o ishrani uključivale su ispijanje svežih sokova.

Moderniji pristup

Merilin Monro nije bila samo seksualni simbol već je njeno telo bilo poštovano kao ideal lepote. Monro je bila jedna od retkih ženskih zvezda koja je dizala tegove u Holivudu.

Profimedia
 

Jednom prilikom je rekla: „Moja najveća briga nekada je bila da jedem dovoljno. Sada moram da brinem da li jedem previše. Danas provodim najmanje 10 minuta svakog jutra radeći vežbe sa malim tegovima. Razvila sam sopstvene vežbe za mišiće koje želim da održim čvrstim, i znam da su prave za mene jer osećam kako stavljaju u igru odgovarajuće mišiće dok vežbam.”

Profimedia
 

Odri Hepbern je bila još jedna glumica koja je verovala da žene treba da jedu tri obroka dnevno. Godinama je trenirala kao balerina u nadi da će jednog dana postati primabalerina. Iako se pričalo da je patila od poremećaja u ishrani zbog čega je bila tako mršava, ona zapravo nikada nije bila na dijeti. Volela je testeninu, jela je tri obroka dnevno i verovala da žene treba da jedu neku vrstu crvenog mesa u jednom od svojih dnevnih obroka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike