Čovek koji je napustio porodicu nakon što mu se tast uselio u kuću i postao jedini stanovnik grada duhova

20.01.2022

16:30

0

Autor: 24sedam

Za sebe danas kaže da je gradonačelnik, domar i predsednik

Čovek koji je napustio porodicu nakon što mu se tast uselio u kuću i postao jedini stanovnik grada duhova
selo2 - Copyright Printscreen/YouTube

Zamislite samo, muka vam je da živite životom koji ste odabrali, dignete sidro i preselite se u grad duhova u kome nema žive duše. Jedan čovek je upravo to uradio nakon što mu se tast uselio u kuću.

Roscigno Vecchio ima samo jednog stanovnika, ime mu je Giuseppe Spagnuolo. Nalazi se na oko 300 metara uz planinu u Nacionalnom parku Čilento u južnoj Italiji. Većina stanovnika koji su tamo živeli napustili su malo selo 1964. godine zbog malarije, koja je u to vreme harala ovim krajevima.

Vikipedija
 

Već 15 godina je u selu potpuno sam. Ranije je živeo u susednom mestu sa ženom i četvoro dece. Međutim, nakon što se njegov tast uselio, samo je želeo malo mira i tišine i to je sebi i priuštio.

Kada se doselio u selo, tamo je živela monahinja. Međutim, ona je umrla 2001. godine, čime je on postao jedini stanovnik.

Jedine komšije su mu mačke i povremeno izgubljene ovce koje dolaze do fontane na trgu da piju vodu. U selu nema tekuće vode osim izvorske. Ima struje, ali nema kupatila i to mu ni malo ne smeta.

Vikipedija
 

Spagnuolo je napustio školu kada je imao 14 godina da bi se preselio u Lombardiju, gde je radio kao šegrt za stolara. Potom je otišao u Švajcarsku i počeo da putuje. Selio se svakih nekoliko meseci, putujući gde god bi ga posao odveo. Zatim je proveo godinu dana u vojsci pre nego što se vratio u Švajcarsku, gde je upoznao svoju suprugu. Dobili su sina, ali je Spagnuolo nastavio da putuje sa jednog posla na drugi.

Žena ga je molila da je odvede u njen dom u Roscigno, što su i učinili. Godine su prolazile, dobili su još troje dece. Međutim, na Božić 1990. godine njegov tast je došao i ostao i sve se promenilo.

Spagnuolo je objasnio da je pod tim krovom izdržao više od godinu dana, ali da je bilo previše muškaraca u kući i da se nisu slagali. Odlučio je da se skloni. 1997. dobrovoljno se prijavio da bude čuvar Roscigno Vecchia i ubrzo ga je učinio svojim domom.

Printscreen/YouTube
 

Iako je sam u selu, kaže da nikada nije usamljen zbog turista koji dolaze sa svih strana sveta, koje vodi na mali obilazak sela i dozvoljava im da se fotografišu sa njim.

Danas za sebe kaže da je gradonačelnik, domar i predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike