Ovako izgleda najteži tinejdžer na svetu posle dobijene borbe sa 610 kilograma (FOTO)

29.12.2021

15:00

0

Autor: 24sedam

Nakon osam godina strogog režima ishrane i vežbanja

Ovako izgleda najteži tinejdžer na svetu posle dobijene borbe sa 610 kilograma (FOTO)
tinejder1 - Copyright Printscreen/YouTube

Khaled Mohsen Al Shaeri je bio poznat kao najteži tinejdžer na svetu. Sa samo 17 godina imao je neverovatnih 610 kilograma.

Ali onda je prelomio u glavi. Odlučan da promeni život, napustio je svoj dom 2013. godine i krenuo u obračun sa kilogramima koji su ga potpuno prikovali za krevet.

Ovo je trenutak kada je prohodao prvi put u životu.

To što je živeo na drugom spratu činilo je izazov još težim. Usledila je planska evakuacija.

Deo zgrade morao je biti srušen kako bi se izvukao iz spavaće sobe iz koje nije izlazio dve i po godine. Kamionom je prevezen do hitne pomoći, odakle je transportovan na aerodrom. Avionom je prevezen u bolnicu koja se nalazila u glavnom gradu Rijadu.

Printscreen/YouTube
 

Lečenje mladića organizovano je na zahtev pokojnog kralja Abdulaha 2013. godine. Skoro 30 članova medicinskog osoblja i pripadnika civilne odbrane udružili su se kako bi podigli dečaka specijalnom dizalicom naručenom iz SAD i odvezli ga u prestonicu.

Čitava vojska medicinskih radnika bilo mu je stalno na raspolaganju kako bi mu pomogli u sprovođenju strogog režima ishrane i vežbanja.

Posle mukotrpne borbe, Kalhad je pobedio. Skinuo je kilograme i konačno počeo da hoda. Uspeo je da izgubi više od polovine svoje telesne težine za samo šest meseci

Ovaj 29-godišnjak sa 546 kilograma manje, danas jedva liči na sebe, skoro osam godina od početka svog puta ka mršavljenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike