Najpoznatiji voz na svetu Orijent ekspres posle 46 godina vraća se na šine

21.12.2021

10:35

0

Autor: 24sedam

Rad voza je prekinut 1977. godine zbog izuma superbrzih vozova

Najpoznatiji voz na svetu Orijent ekspres posle 46 godina vraća se na šine
profimedia-0093591951 - Copyright Profimedia

Legendarni voz je prestao da saobraća davne 1977. godine, ali do 2023. putnici će imati priliku da se provozaju u njegovoj preuređenoj verziji, jer je luksuzna palata na šinama spremna da se vrati na kolosek.

Novi "Orient Express La Dolce Vita" putnicima će pružiti priliku da iskuse Italiju i Evropu na 16.000 km dugom putovanju preko kontinenta.

Projekat luksuznog železničkog turizma uključiće šest vozova u 14 regiona, a putovanje će obuhvatiti tri međunarodne destinacije – od Rima do Pariza, Istanbula i Splita.

Profimedia
 

Projekat "La Dolce Vita" osmišljen je, kako i dolikuje ikoni železničkog saobraćaja, u stilu 60-ih i 70-ih godina. U vagon-restoranu pripremaće se jela visoke italijanske kuhinje i točiti vrhunska vina, a gosti će moći da se zabavljaju u baru sa živom muzikom.

Profimedia
 

Voz će se kretati duž 12 slikovitih italijanskih predela i pokriće 14 regija sa stajanjem u 131 gradu. Što se tiče nešeg dela sveta, jedan od gradova koji se nalazi na ruti je i Split.

 

Karte će biti dostupne samo onima sa veoma dubokim džepovima, pošto će u proseku koštati oko 2.000 evra po noćenju, sa mogućnošću provođenja od jedne do tri noći u vozu, uz obavezne duge usputne pauze na ključnim destinacijama.

Profimedia
 

Palata na šinama "Orient Express La Dolce Vita", svojim putnicima, ponudiće putovanje sa pet zvezdica na ekološki prihvatljiv način.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike