Pogledajte neverovatan snimak čoveka koji uleće i bez problema izlazi iz aktivnog vulkana (VIDEO)

19.12.2021

15:00

0

Autor: 24sedam

Poznat kao jedan od najboljih wingsuiter-a na svetu, Sebastijan Alvarez je proveo više od godinu dana pripremajući se za ovaj podvig

Pogledajte neverovatan snimak čoveka koji uleće i bez problema izlazi iz aktivnog vulkana (VIDEO)
vulkn1 - Copyright Printscreen/YouTube

Čileanski pilot Sebastijan Alvarez postao je prva osoba na svetu koja je uletela i izašla iz aktivnog vulkana u letećem odelu, najaktivnijeg čileanskog vulkana koji ima česte erupcije.

Alvarez je izveo skok iz helikoptera sa 3.500 metara iznad površine. 40 sekundi mu je bilo potrebno da stigne do ušća kratera od 200 metara pre nego je aktivirao svoje krilo kako bi trijumfalno izašao na drugu stranu vulkana. Pilot je proveo tri minuta u vazduhu, dostižući brzinu od preko 280 km na sat.

Álvarez se prvi put izložio naletu adrenalina koji će uveliko oblikovati njegovu karijeru kada se pridružio čileanskom ratnom vazduhoplovstvu, prvo kao pilot, a potom i kao padobranac.

"Strah je vrlo pozitivna stvar", rekao je Álvarez u izjavi. “Pozdravljam to jer se osećam superaktivno i 100 posto fokusirano. Ipak, morate upravljati tankom linijom između straha i panike.”

"Ovo je daleko najekstremniji projekat koji sam ikad napravio", rekao je za CNN. 

 - Pogotovo zbog činjenice da je u pitanju bio aktivan vulkan, na velikoj nadmorskoj visini, da je bilo hladno, vetrovito, toliko stvari o kojima se trebalo pobrinuti. Rizici su bili veoma realni. Da nisam uspeo, znate kokav bi ishod bio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike