Imaju 12 i šest godina a nikada nisu bili deca

13.12.2021

10:00

0

Autor: 24sedam

Od rođenja izgledaju kao starci

Imaju 12 i šest godina a nikada nisu bili deca
deca3 - Copyright Printscreen/YouTube

Kešav Kumar i njegova sestra Andžali Kumari žive život poput junaka iz ekranizovane pripovetke Skota Ficdžeralda ,,Čudesan slučaj Bendžamina Batona".

Izgledaju mnogo starije čak i od svojih roditelja. Njihova koža je naborana i opuštena. Zglobovi i lice su im natečeni. Osećaju bolove u kostima koji prate stare ljude. Doktori kažu da brat i sestra pate od retke sistemske bolesti, kao i od oblika progoreje, za koju ne postoji nikakav lek u Indiji.

Lekari su obavestili roditelje da za njihovu bolest rešenja nema ni u inostranstvu, osim da se deci ublaže bolovi. Roditelji su lošeg materijalnog stanja, pa su decu lečili samo homeopatski, što nije dalo nikakve rezultate.

 - Sanjam da postoji lek za moju decu - rekao je otac.

Deca su se, nažalost, suočila sa vršnjačkim nasiljem zbog svog izgleda.

- Deca u školi me zovu imenima kao što su daadi amma (baka), budhiia (stara dama), bandariia (majmun) ili hanuman (hinduistički gospodar majmuna), i to me nervira - rekla je devojčica za MailOnline.

Srećom, stvari su se promenile nabolje za ove mališane otkako je njihova životna priča prvi put dospela u medije, pre skoro šest godina. Nakon što su fotografije njihovih ostarelih lica obišle svet, nevladina organizacija pod nazivom Care Todai Fund kontaktirala je s njihovim roditeljima i ponudila im medicinsku pomoć. Andžali i Kešav su od tada podvrgnuti zatezanju lica kako bi ublažili bore i opuštenost kože i izgledali mnogo bolje nego 2016. godine, piše odditycentral.com.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike