Za nekoga otpad, za nekoga blago: Umetnik Klark Bedford je kuću optočio recikliranim materijalima

27.11.2021

19:30

0

Pre toga je na isti način ukrasio četiri automobila koji privlače pažnju gde god da se pojave

Za nekoga otpad, za nekoga blago: Umetnik Klark Bedford je kuću optočio recikliranim materijalima
Klark Bedford 3 (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Jedna od najvećih atrakcija američke savezne države Merilend se nalazi u Hajatsvilu, u Ulici Nikolson. Tu se nalazi kuća koja je optočena recikliranim materijalima. Pripada nekadašnjem konzervatoru Hiršhorn muzeja Klarku Bedfordu koji je dugi niz godina radio na očuvanju skulptura i slika umetnika kao što su Modrijano i De Kuning.

Printscreen/YouTube
 

Svaki kvadratni centimetar Vanadu Art Haus, kako je nazvana, je ukrašen komadima metala koje Bedford godina skuplja. Svega tu ima: od metalnih lepeza, statua, branika i farova. Ni bela ograda koja okružuje kuću nije drugačija. Na njoj vise predmeti koji su pažljivo savijen i oblikovani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarke Bedford (@acb.123)

 

Posebnom tehnikom su očišćeni i deluje kao da tu stoje decenijama, iako je rad na kući počeo tek početkom 2000. godine. Klark kaže da želi da sve oko sebe pretvori u umetničku galeriju.

Ali to nije jedini predmet koji je na ovaj način Klark doterao. Pre toga su isti tretman dobila njegova četiri automobila koji privlače pažnju gde god da se pojave.

Printscreen/YouTube
 

Tokom prošlogodišnjeg zaključavanja, Klark je počeo da eksperimentiše sa starinskim jaknama koje ukrašava sa desetinama zakrpa, vezom, perlama, dugmadima. Sve to deli sa svoji pratiocima na Instagram nalogu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarke Bedford (@acb.123)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike