Sve je počelo kao štos! Brushalteri kao deo pejzaža

23.11.2021

19:20

0

Novi Zeland poznat je po sjajnim znamenitostima, a ograda od grudnjaka jedna je najčudnijih

Sve je počelo kao štos! Brushalteri kao deo pejzaža
profimedia-0002661973 - Copyright Profimedia

Ograda od brushaltera je čudna, neobična turistička atrakcija u centralnom Otagu i može se pohvaliti šarolikom prošlošću.

Naime, posle Božića 1998. godine na jednoj ogradi su počeli da se pojavljuju grudnjaci.

Ono što je u početku bilo šala toliko je uzelo maha da je u roku od samo nekoliko godina preraslo u ozbiljnu količinu donjeg veša zakačenog za žicu.

Profimedia
 

Iako je u početku ova šarena atrakcija podigla prašinu među meštanima, uspela je da se održi do danas.

Jednom prilikom neko ih je uklonio, što je izazvalo samo još veću najezdu grudnjaka, jer ih je do kraja 2000. godine na ogradi bilo oko 200, a početkom 2006. godine oko 800. Danas, na ovom mestu postoji više od 1.000 brushaltera, koji imaju i svoju Facebook stranicu.

Profimedia
 

Ograda u selu Kardrona prekrštena je u „Bradrona“, a poslužila je i kao povod za humanitarne akcije sakupljanja novca za obolele od raka dojke.

Prikladni moto ove regije je „svet različitosti“, a kontroverzna turistička atrakcija koja pleni pažnju sveta zove se „ograda grudnjaka“, ili Cardrona Bra Fence.

I dok su u prošlosti neki smatrali kako je to zabavna turistička atrakcija, drugi su se zgražavali. Osim toga, mnogi su tvrdili kako pogled na stotinu grudnjaka uz put može ometati vozače i prouzrokovati saobraćajne nesreće.  

Svađama je na kraj stao lokalni pastir. On je s godinama postao neslužbeni stražar i čuvar grudnjaka, ponosan na ovu često fotografisanu atrakciju.

Pokazao je pisma fanova i turista koji hvale ogradu punu grudnjaka, pa su se strasti s vremenom smirile.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike