Pomešali embrione u klinici za vantelesnu oplodnju: Roditelji morali da razmene bebe nakon dva meseca

10.11.2021

13:30

0

Bračni par Kardinale je rešio da tuži kliniku zbog medicinske nesavesnosti i nanošenja emotivnog stresa

Pomešali embrione u klinici za vantelesnu oplodnju: Roditelji morali da razmene bebe nakon dva meseca
baby-g1dad08e04_1280 - Copyright Pixabay

Kada je Dafna Kardinale iz Los Anđelesa zatrudnela u januaru 2019, bila je presrećna. Proces vantelesne oplodnje bio je uspešan i ona je uživala u narednih devet meseci. Ali kada se devojčica rodila tog septembra, Dafna i njen suprug Aleksander su bili šokirani.

Kada je prvi put ugledao bebinu crnu kosu i ten koji je bio tamniji, Aleksander se udaljio od porođajnog stola i naslonio na zid. Sumnje su ga mučile i kada je devojčica stigla kući. Porodica i prijatelji su takođe primetili da devojčica izgleda drugačije i čak su ih pitali da li je embrion doniran. Sve to je dovelo do ozbiljnih trzavica u braku porodice Kardinale. 

Printscreen/YouTube
 

Otac je često noću sedeo i posmatrao devojčicu, pitajući se da li je njegova. Majka je, pak, pokušala da ubedi sebe da je beba njena. Ipak, kako su primedbe i svađe postale sve učestalije, Dafne je odlučila da uradi DNK test. Iz laboratorije su im javili da su rezultati "čudni" i da Kardinali nisu biološki roditelji devojčice.

Kako se ispostavilo, Kalifornijski centar za reproduktivno zdravlje je u Dafne implementirao embrion drugog para. Njihov embrion je završio u telu druge žene koje je takođe rodila devojčicu. Drugim rečima, klinika je pomešala embrione a bebe su rođene u razmaku od nedelju dana.

Ubrzo nakon što su obe porodice otkrile da odgajaju pogrešnu decu, dogovorile su susret a potom su počeli da razmenjuju bebe tokom kratkih poseta. Nakon prve noći provedene sa biološkim roditeljima, parovi su odlučili da zamene bebe. Posle dva meseca, bebe su najzad bile u svojim pravim porodicama. Sve to je moralo da prođe i kroz sudski proces. 

Zbog svega toga, bračni par Kardinale rešio je da tuži kliniku i vlasnicu Eliranu Mor zbog kršenja ugovora, medicinske nesavesnosti i nanošenja emocionalnog stresa. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike