Aerodrom od koga podilazi jeza: Na njegovoj pisti se nalaze grobovi

25.09.2021

09:30

0

Aerodrom u Savani je po nečemu specifičan - na jednoj od staza se nalaze dva groba što izaziva priličnu jezu kod putnika kad to saznaju

Aerodrom od koga podilazi jeza: Na njegovoj pisti se nalaze grobovi
Copyright Pixabay

Većina putnika koja sleće na američki aerodrom Hilton Hed u Savani ne zna da su piste izgrađene na groblju a da se na stazi broj 10 još uvek mogu videti dva groba.

Ovaj aerodrom je, kao i većina drugih, izgrađen na nekadašnjem privatnom posedu. U XIX veku je bio običaj da se vlasnici sahranjuju na svom imanju, zajedno sa svojom poslugom i robovima.

Printscreen/YouTube
 

U ovom delu Džordžije nastao je problem kada je tokom Drugog svetskog rata bilo neophodno da se proširi aerodrom i da se uđe u deo imanja porodice Dotson gde su sahranjeni njihovi pretci. Potomci su se pobunili jer su bili ubeđeni da njihovi pretci ne bi želeli da napuste zemlju koju su stekli i obrađivali. Oni su insistirali da se grobovi prvih predaka zadrže.

Printscreen/YouTube
 

Tako su se na pisti broj 10 našle dve nadgrobne ploče: Ketrin kojja je umrla 1877. i Ričarda koji je umro 1877. godine. U travi, nadomak aerodroma, nalaze se još dva groba koje putnici mogu da vide prilikom poletanja i sletanja. 

Među putnicima ima onih koji tvrde da se, nakon zalaska Sunca, pojavljuju duhovi pokojnika na severnoj strani piste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike