Momku iz Hempšira niko ne veruje da se zove Hari Poter: Sada prodaje retku knjigu "Kamen mudrosti"

22.09.2021

12:30 >> 13:14

0

Čitavog života morao je da uverava ljude da se zove isto kao dečak čarobnjak iz romana Džoan Kejtling Roling

Momku iz Hempšira niko ne veruje da se zove Hari Poter: Sada prodaje retku knjigu "Kamen mudrosti"
Copyright Profimedia

Menadžeru prodaje iz Hempišira, koji je zove isto kao i junak romana Džoan Kejtlin Roling, Hari Poter, odlučio je da proda svoj primerak knjige “Hari Poter i kamen mudrosti”, nakon što je otkrio da je upravo njegovo izdanje jedno od retkih, čija se vrednost procenjuje na 30.000 funti.

Pročitajte i ovo:

Prva verzija tvrdog poveza knjige “Hari Poter i kamen mudrosti” je izuzetno retko. Štampano je samo 500 primeraka, a 300 knjiga je poklonjeno školama i knjižarama.

Sve je počelo 1997. godine, kada je njegov otac, šokiran podudarnošću imena njegovog sina i naslova knjige, kupio primerak svom tada osmogodišnjem sinu. Ovaj 33-godišnjak proveo je celi život ubeđujući ljude da se zove isto kao i najpoznatiji čarobnjak na svetu:

– Ljudi mi jednostavno ne veruju da se zaista tako zovem. Kao dečak sam igrao fudbal, a sudija mi je pretio crvenim kartonom jer sam rekao da se zovem Hari Poter.

Profimedia

Hari kaže da mu ni supruga nije verovala da se tako zove kada ju je upoznao na odmoru u Grčkoj.

Njegova sestra Kejti Sajn seća se tačno kada je taj, sada raritetni primerak dospeo u njihovu kuću.

– Naš tata je čuo Terija Vogana kako spominje Harija Potera na Radiju 2, ali nije bila reč o njegovom sinu, već o knjizi. Pomislio je da je to fascinantno i otišao je pravo u knjižaru u Voterluvilu i kupio nam primerak knjige – kaže Kejti.

Profimedia

Hari Poter i njegova sestra žele da odnesu pepeo svog pokojnog oca u Afriku, pa su odlučili da prodaju knjigu kako bi prikupili neophodan novac.

Pročitajte i ovo:

Na aukciji  kuće „Hansons”, u oktobru prošle godine prvo izdanje “Harija Potera i kamena mudrosti” prodato je za 75.000 funti.

Ova knjiga će se prodavati od 7. oktobra, po referentnoj ceni od 20.000 do 30.000 funti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike