Noiva do Kordeiro: Jedini grad na svetu u kome žive samo žene

30.08.2021

09:30 >> 09:40

0

U njemu danas živi svega 600 stanovnica i tek pokoji muškarac

Noiva do Kordeiro: Jedini grad na svetu u kome žive samo žene
Copyright Printscreen/Youtube

Ovaj mali brazilski grad stvorila je žena, za žene. On ima svoja pravila i svoj sistem organizacije rada i života.

Noiva do Kordeiro osnovala je 1891. godine Marija Senhorinha de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube. U njemu danas živi svega 600 stanovnika, većinom žena i tek pokoji muškarac. Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu. Veruju da su u svom mestu uspele da organizuju mnogo bolji život od muškaraca.

Printscreen/Youtube

Pročitajte još:

Samo jednom je ovo žensko naselje potpalo pod mušku diktaturu. Godine 1940. evangelistički pastor Anisio Pereira oženio se jednom od meštanki Noiva do Kordeira. Takođe je postao osnivač crkve u gradu i odmah je počeo da nameće stroga pravila za žene. Tako je više od 50 godina ženama bilo zabranjeno da slušaju muziku, šišaju se, piju alkohol, pa čak i da koriste kontraceptivna sredstva.

Nakon smrti Anisija Pereira, žene su čvrsto odlučile da više nikada ne dozvole nijednom muškarcu da upravlja gradom.

Printscreen/Youtube

U ovom jedinstvenom mestu nema konkurencije, naprotiv, svi se osećaju kao jedna porodica. Pomažu jedna drugoj i dele sve što imaju.

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina.

Printscreen/Youtube

Radnim danima sve devojke obrađuju poljoprivredno zemljište, kuvaju, organizuju improvizovane salone lepote i revije jedna za drugu, za praznike i sajmove.

Printscreen/Youtube

Ovo neobično mesto ima svoje stranice na društvenim mrežama gde se s vremena na veme pojavljuju oglasi za traženje muškaraca. Na drugi način devojke jednostavno ne mogu stvoriti normalnu porodicu. Svi predstavnici jačeg pola sa kojima komuniciraju su njihovi rođaci.

Pročitajte još:

Sasvim očekivano, zanimaju ih samo neženje koje su spremne da prihvate njihova ženska pravila i prilagode se novom načinu života. Iznenađujuće, mnogi muškarci odazvali su se pozivu da posete jedini grad na svetu u kome mesta ima samo za žene.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike