"Ovo je za mene ostvarenje sna"- Svoj prvi maraton trčaće u 75. godini

04.09.2021

11:00 >> 11:51

0

Autor: A.G.

Uprkos svojim godinama i artritisu, Sing je inspirisao svoje sledbenike na društvenim mrežama svojom energijom i entuzijazmom

"Ovo je za mene ostvarenje sna"- Svoj prvi maraton trčaće u 75. godini
Copyright Printscreen/Youtube

Radžinder Sing je imao pet godina kada je naučio da trči. Od oca je naučio kako da preskače konopac, kako da trči, ali i kako da brine o sebi.

Sedamdeset godina kasnije uzor je mnogima.

– Ove godine 23. oktobra 2021. napuniću 75 godina i trčaću 42 kilometra. Oduvek sam želeo da učestvujem na Londonskom maratonu i ovo je za mene ostvarenje sna, ispričao je za theguardian.com.

Pročitajte još:

Vikendima, uz sećanja na očeva hrabrenja, vežba za maraton u blizini njegove kuće u Harlingtonu u zapadnom Londonu.

Ipak, bez obzira što je istrčavanje 42,2 kilometra veliki izazov, Sing kaže da se ne boji.

– Ne plašim se i ne opterećujem se. Verujem u Boga, kaže samouvereno.

– Volim trčanje i želim da ljudi misle, ako ovaj starac to može, zašto ne bih mogao i ja?  Moje godine čine to rizičnim, ali želim da pokažem ljudima da ne odustaju.

Uprkos svojim godinama i artritisu, Sing je inspirisao svoje sledbenike na društvenim mrežama svojom energijom i entuzijazmom.

Sing je nedavno dobio proznanje za inspirativne video-snimke vežbanja tokom pandemije koronavirusa. Njegovi video-zapisi uglavnom nastaju u dvorištu gde ručno kosi travu.Brzo su postali hit na društvenim mrežama, a takođe su pomogli u prikupljanju više od 14.000 funti za dobrotvorne organizacije.

„Vežbanje je moja životna snaga, sport je kao deo moje porodice”, kaže Sing koji se 1971. godine preselio u Englesku, gde se pridružio svom ujaku.

Pročitajte još:

Čim je počeo da radi kao ujakov pomoćnik u jednoj radionici, kupio je svoju prvu trenerku „i nastavio da trči”.

Često je menjao poslove, bio je stolar, ugostitelj, radio u pekari, kod avio-prevoznika, kao vozač, na aerodromu…

U Londonu je i saznao za smrt oca, koji uprkos velikoj želji, nije nikada uspeo da ga poseti. Sing često trči u društvu supruge i kćerke, a neretko dobija aplauze prolaznika kada ga vide na stazi.

A kada je o pandemiji reč kaže:

– Proživeo sam i druge pandemije i, da budem iskren, uvek mislim da je najbolji način za borbu protiv anksioznosti da se molimo i budemo pozitivni. Zašto brinuti kada nemamo kontrolu?”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike