Zašto Kinezi nikome ne poklanjaju sat?

05.09.2021

16:00 >> 16:07

0

Zašto Kinezi nikome ne poklanjaju sat?
Pročitajte još:

Kineski narod je vredan i radan a vole i da stiču bogatstvo. Ali, sa druge strane, Kinezi su veoma sujeverni.

Krenimo od kuće koja kao i mnogo toga u ovoj zemlji mora da poštuje određena pravila. Oni veruju da zgrada ne bi trebalo da gleda prema severu jer to porodici donosi nesreću. Pre uređenja doma, poziva se stručnjak za feng šui koji određuje kako treba urediti stan u skladu sa pravilima ove drevne metode.

Profimedia

Pročitajte još:

Kinezi nikome ne poklanjaju sat jer to podseća da vreme polako klizi i ističe. Zapravo, sat i vreme nas podsećaju da smo svi smrtni.

Da li ste ikada sreli Kineza sa bradom? To je zato što Kinezi veruju da lice mora biti dobro izbrijano a brkovi, ako već moraju da budu na licu, onda moraju da budu uredno podšišani. To je samo jedno od kineskih sujeverja prema kojem se veruje da svaka dlaka na licu koja štrči, donosi lošu sreću.

U Kini se veruje i da razlika u tri ili više godina među supružnicima takođe donosi nesreću.

Profimedia

Kornjača u kući se kao kućni ljubimac ne drži jer one usporavaju napredak porodice, smatraju sujeverni Kinezi.

Kineski rezanci moraju da budu što duži i nikada se ne seku jer su oni simbol dugog života.

Broj 8 i reč „prosperitet“ se u kineskom jeziku izgovaraju na isti način pa se broj 8 smatra srećnim brojem. Većina Kineza veruje da broj 8 na kući ili na registarskim tablicama automobila donosi sreću.

Pročitajte još:

A broj 4 se izgovara isto kao i „smrt“ i zato se ovaj broj smatra nesrećnim. Sujeverje je toliko da hoteli nemaju četvrti sprat ili sobe sa brojem 4. Izbegavaju se zgrade sa kućnim brojem 4, kao i automobili koji u registracionom broju imaju jednu ili više četvorki.

Ali zato crvena boja donosi sreću pa se novac poklanja u crvenoj koverti i nose se crveni novčanici. Na venčanjima, mlada nosi tradicionalnu crvenu haljinu koja donosi sreću.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi