Nešto je neizmerno smirujuće u njenoj doslednosti! Kraljevski stil kao odraz moći

12.09.2021

15:30 >> 15:40

0

Bez obzira da li poziraju za porodični portret, ili prisustvuju događaju od velikog značaja, članovi kraljevske porodice se uglavnom drže konzervativne gar

Nešto je neizmerno smirujuće u njenoj doslednosti! Kraljevski stil kao odraz moći
Copyright Profimedia

Osećaj za modu kraljice Elizabete oduvek je bila popularna tema.

Nije novost da članovi kraljevske porodice pored mnogih pravila ponašanja kojih se moraju pridržavati, imaju i kodekse oblačenja koji su tek minimalno podložni pomeranju. Veliki deo njihovog posla je javno pojavljivanje, pa shodno tome, garderoba koju nose može i najčešće dosta govori, posebno za stručno oko koje se time pažljivo bavi. Tako je modna novinarka Elizabet Holms objasnila da kraljevski stil mnogo znači i vrlo često je odraz moći.

Pročitajte još:

Žena koja je pratila modni razvoj kraljice Elizabete II kroz decenije, zaključila je da se niko ne oblači kao ona i da sigurno niko i neće.

– Ona je sama osmislila svoj jedinstveni stil oblačenja i tome je jako posvećena. Nešto je neizmerno smirujuće u njenoj doslednosti, rekla je Holms.

Profimedia

Kraljica je svesna da mora biti upadljiva što većem broju ljudi kad je napolju, tako da biram uglavnom upečatljive boje koje će lako upasti u oči, napisala je krojačica Elizabete II Angela Keli u svojim memoarima.

Naravno da anonimna osoba ne mora sa tolikom pažnjom da se bavi izborom modne kombinacije, ali to nije slučaj kada je kraljevska porodica u pitanju. Jedno je ipak zajedničko, bili plave krvi ili ne, vaša odeća će govoriti o vama.

Bez obzira da li poziraju za porodični portret, ili prisustvuju događaju od velikog značaja, članovi kraljevske porodice se uglavnom drže konzervativne garderobe. U današnje vreme jeste došlo do sitnih opuštanja, kao u slučaju prinčeva Džordža i Luja koji mogu da nose kratke pantalone. Ali i do tih promena nije došlo bez pažljivog promišljanja, navodi thelist.com.

Profimedia

Iako je tačno da kraljevska porodica sarađuje sa najboljim kreatorima i da nema ograničeni budžet, kraljevska nevesta ima dodatni pritisak koji druge mlade nemaju, da je pomno posmatraju i nažalost, osuđuju – milioni ljudi. Ona takođe ima zadatak da efikasno i s poštovanjem predstavlja kraljevsku porodicu.

Kraljica ELizabeta II i princ Filip na venčanju; Profimedia

Pročitajte još:

Tako je 1947. godine buduća kraljica Velike Britanije ponela ne samo lepu haljinu, već i onu koja je simbolizovala nadu, mišljenje je kustosa Džoane Marsčner. U to vreme, nacija se oporavljala od Drugog svetskog rata, te je bilo važno ostavitii utisak racionalizacije. Tako je Elizabeta kuponima kupila materijal za svoju haljinu i, umesto da se razbacuje, ponosno predstavila haljinu izvezenu prolećnim cvećem kako bi prenela poruku obnove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike