Čik neka vam neko priđe: Praznični džemper koji garantuje fizičku distancu (VIDEO)

01.01.2021

16:30 >> 16:49

0

Stiže sa napomenom da ne garantuje i zaštitu od virusa

Čik neka vam neko priđe: Praznični džemper koji garantuje fizičku distancu (VIDEO)
Copyright Pixabay

Fizička distanca – toliko puta ponovljene reči u 2020. godini iza kojih stoji najvažnija mera opreza u borbi protiv koronavirusa.

Rad od kuće, ograničen broj ljudi u prostoriji i udaljenost između ljudi, preporuka su, ali i obaveza za ljude širom sveta.

S obzirom na praznike i okupljanja uprkos svim upozorenjima, američka kompanija SimpleSafe osmislila je praznični džemper za držanje distance, prenosi independent.co.uk.

Prototip koji su predstavili opremljen je LED svetlima, malim zvučnicima i termalnim kamerama. Kada se neko osobi koja nosi džemper približi na udaljenosti manjoj od dva metra, na džemperu će se upaliti lampice i oglasiti alarm. Termalne kamere smeštene na džemperu prate temperaturu u okruženju u kome se nalazite, a kada algoritam prepozna toplinu ljudskog tela na manje od dva metra, aktiviraju se svetlosni i zvučni signali.

Da ne bude zabune, u uputstvima su pažljivo navedene pravne napomene u kojima stoji da džemper ne garantuje zaštitu od virusa i “nije ozbiljan uređaj za prevenciju od bolesti COVID-19”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike