Policajac velikog srca: Umesto kazne, uručio poklon-karticu

04.01.2021

13:30 >> 13:46

0

Humanost na delu

Policajac velikog srca: Umesto kazne, uručio poklon-karticu
Copyright Printscreen/Youtube

Vreme praznika je idealna prilika da učinite nešto lepo i humano za druge. I učinio je policajac iz Masačusetsa koji je svojim novcem kupio božićnu večeru porodici u nevolji.

Naime, policijski službenik iz Somerseta Mat Lima pozvan je u prodavnicu “Stop & Shop” nakon što je obezbeđenje alarmiralo da dve žene nisu prijavile sve što su kupile, več su robu sakrile u cegere. Žene, koje su sa sobom imale dvoje male dece, zaustavljene su kad su izlazile iz prodavnice, rekla je policija.

Policajac je odveo jednu od žena u stranu kako bi saznao šta se dogodilo u marketu.

– Žena sa kojom sam razgovarao objasnila mi je da jeste zaposlena, ali da majka dece nije zaposlena i da ima određenih porodičnih problema, i da je to što je uzela bila božićna večera za decu – rekao je policijski službenik.

– I sam imam dve devojčice sličnih godina, pa me je sve to malo pogodilo – dodao je Lima za filijalu CNN-a WJAR.

Printscreen/Youtube

Kad je pogledao koju robu su iznele iz radnje, shvatio je da su žene zaista uzele samo hranu. Takođe je shvatio i da je toj porodici preko potrebna pomoć, i umesto da ih privede, samo im je napisao opomenu i poklonio karticu od 250 dolara za drugu prodavnicu, kako bi mogle da kupe neophodne namirnice za decu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike