"Policajac memorija" prepoznaje osumnjičene bez greške, čak i kad nose maske na licu

05.01.2021

12:00 >> 13:58

0

Instinkt i oštar vid

"Policajac memorija" prepoznaje osumnjičene bez greške, čak i kad nose maske na licu
Copyright Profimedia

Policajac očiju poput orla, poznat i kao „policajac memorija“, koristio je svoje zapanjujuće veštine prepoznavanja lica kako bi uhvatio 2.100 osumnjičenih, uključujući i one koji nose maske za lice.

Englez Andi Pope može se pohvaliti fotografskom memorijom, što znači da se može setiti i prepoznati osobu sa televizije, čak iako godine prođu otkako ju je poslednji put video.

“Superprepoznavač”, kako ga još nazivaju, kaže da ne može da objasni svoju veštinu, ali instinktu pridaje veliki značaj, a on ga obično ne vara.

– Mnogo puta su me pitali kako to uspevam, ali to je nemoguće objasniti. To je samo instinkt, koji srećom ne greši. Ako sliku osumnjičenog pogledate dovoljno puta, obično postoji nešto što se u umu zadrži kao znak za prepozavanje. Možda ne mogu da odredim šta je to u tom prvom trenutku, ali kada ponovo vidim tu osobu, upali se ta lampica za prepoznavanje.

Profimedia

Pročitajte još:

Samo prošle godine njegova sposobnost natčovečnog pamćenja dovela je do toga da je uhapšeno 406 ljudi, uključujući 16 u samo jednom danu, piše dailymail.co.uk.

Ovaj 43-godišnji policijski službenik je samo ove godine uspeo da uhvati preko stotinu osumnjičenih i čak je identifikovao i one prestupnike koji su na licu imali maske.

– Osećam veliki ponos i zadovoljstvo kada uspem da se setim osumnjičenog sa slike koga zatim stavimo iza rešetaka. Nadam se da ću u budućnosti imati još više uspeha. Drago mi je što mogu da dam svoj doprinos i pomognem zajednici.

Dar koji poseduje svrstao ga je u prvih 20 ljudi na svetu koji imaju tako oštro oko, odnosno moć superprepoznavanja lica.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike