Kućice za beskućnike: Otporne na kišu i vetar

26.01.2021

12:00 >> 11:29

0

U Nemačkoj, prema podacima iz 2016. godine, na ulici živi 860.000 ljudi

Kućice za beskućnike: Otporne na kišu i vetar
Copyright Profimedia

Kompanija “Ulmer Nest” kreirala je kućice za spavanje koje su otporne na vodu i vetar i namenjene su onima koji nemaju krov nad glavom. Kućice se nalaze u gradu Ulmu, 120 kilometar udaljenom od Minhena, i predstavljene su početkom ovog meseca. Ukoliko se pokažu uspešnim, mogle bi da budu dobar smeštaj za 860.000 beskućnika, koliko ih ima u Nemačkoj, prema podacima iz 2016. godine.

U kućice, koje su napravljene od drveta i čelika, mogu da se smeste dve osobe. Efikasno štite od hladnoće, vetra i kiše. Sistem za komunikaciju im omogućava da kontaktiraju s timom zaduženim za održavanje, a tu su i solarni paneli koji sakupljaju energiju za grejanje.

Profimedia

U njima nema kamera, ali su postavljeni senzori pokreta koji obaveštavaju socijalne radnike u slučaju otvaranja vrata, tako da se beskućnici ne uznemiravaju zbog čišćenja ukoliko koriste kućicu.

U kompaniji “Ulmer Nest” naglašavaju da je ovo samo alternativa hostelima i sigurnim kućama i da je poslednja opcija za one koji nemaju gde da odu a moraju da se sklone od hladnog vremena.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike