Čudna osiguranja širom sveta: Naknada u slučaju otmice vanzemaljaca ili ostavljanja pred oltarom

27.02.2021

18:00 >> 18:17

0

Neke strane kompanije štite kupce od povećanja cena benzina

Čudna osiguranja širom sveta: Naknada u slučaju otmice vanzemaljaca ili ostavljanja pred oltarom
Copyright Pixabay

Iako osiguranja najčešće pokrivaju uobičajene stvari poput kuće, automobila ili skupocenog nakita, otkrivamo vam i manje poznate predmete polisa osiguranja.

Jedan od klijenata poznate međunarodne kompanije kupio je u Majamiju jedinstveni prsten čija je vrednost procenjena na 650.000 američkih dolara, kao poklon svojoj supruzi. Kao i većina dragocenosti, bio je osiguran u odnosu na adresu gde se nalazi. Prsten se morao nalaziti u sefu jedne seoske kuće najmanje 240 dana u godini. Prema uslovima ugovora, u prostoriji u kojoj se čuvao ugrađeni su sigurnosni i protivpožarni alarmi.

Pixabay

Pročitajte još:

Mnogo je nestandardnih osiguranja, jedno od njih je zaštita od odgovornosti za motorna vozila. Najbolji primer je izvesni vlasnik vozila marke Rols-Rojs koji se obratio osiguravajućoj kući sa zahtevom da zaštiti automobil na kratak vremenski period. Automobil je uvek bio u garaži, ali je zabrinuti vlasnik morao da ga ostavi samog jedno veče kako bi otišao na važnu večeru, te je to doživeo kao moguću pretnju po bezbednost svog četvorotočkaša.

Profimedia

Pročitajte još:

Osiguranje od lošeg vremena nije neuobičajena stvar. Često je uključeno u polisu putničkog osiguranja. Ovako to izgleda u praksi. Toliko ste čekali na odmor, a zbog kiše vam je preseo. Naknada štete u ovakvoj situaciji isplatila bi  se odmah, čim osiguranju na uvid donesete lokalne novine koje su izvestile o lošem vremenu.

Profimedia

Verovali ili ne, neke strane kompanije štite kupce od povećanja cena benzina. Tako, za 20 evra godišnje, osiguravajuća kuća se obavezuje da nadoknadi dodatne troškove, ukoliko cena benzina poraste više od 15%.

Takođe se možete osigurati od neuspeha na lutriji. Ako ste je igrali najmanje 52 puta i nikada niste ništa osvojili, od osiguravajuće kuće ćete dobiti 2,5 hiljade evra, ukoliko se za ovu opciju odlučite.

Profimedia

Za one sklone misterijama, za 12 evra se možete osigurati od otmice vanzemaljaca. U ugovoru sa jednom od evropskih kompanija kaže se da će premija biti isplaćena, „ako klijenta kidnapuju vanzemaljci protiv njegove volje, odnosno volje potpisnika“. Nakon podnošenja zdravstvenih uverenja od lekara i vazduhoplovnih agencija, “žrtvi” vanzemaljske otmice biće isplaćeno 5 hiljada evra.

Ako ne verujete u potpunosti osobi sa kojom se spremate da stupite u brak, možete se osigurati od rizika da pred matičarem kaže NE.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike