Lina Medina: Najmlađa majka za koju je svet čuo

07.12.2020

18:00 >> 11:29

0

Ostala je tajna ko je otac deteta

Lina Medina: Najmlađa majka za koju je svet čuo
Copyright Printscreen/Youtube

Godine 1939, zdrava devojčica po imenu Lina Medina rodila je jednako zdravog dečaka, i to u petoj godini života. Ova priča je zaista medicinsko čudo – u koje je sigurno teško poverovati.

Kao najmlađa majka u istoriji, Lina je postala medicinski fenomen.

Rođena je 1933. godine u zemljoradničkoj porodici u peruanskom selu Tikarpo.

U strahu da je devojčica bolesna jer joj je stomak bio otečen, roditelji su Linu odveli kod lekara. Najpre se sumnjalo na tumor, da bi se kasnije ispostavilo da je devojčica u sedmom mesecu trudnoće.

Lekari u porodilištu su znali da postoji velika šansa za bebu da ima velikih poteškoća, jer se u to vreme smatralo da je Linin mladi organizam nerazvijen, pa zbog toga nije mogao da ponudi bebi ishranu potrebnu za razvoj tokom devet meseci trudnoće. Čudom, beba se rodila zdrava, sa savršenom težinom od 2,7 kilograma, i slučajno na majčin rođendan, 14. maja 1939.

Printscreen/Youtube

Ime Gerardo dobio je po lekaru koji je Linu porodio.

Njen slučaj iznenadio je tadašnje pedijatre i stekao nacionalnu pažnju koju ona i njena porodica nikada nisu želeli. Medina nikada nije otkrila ko je otac, a do danas se ona i njena porodica i dalje klone javnosti.

Izveštaj o ovom slučaju objavljen je u medicinskoj publikaciji La Presse Medicale. U izveštaju se ukazuje da je tako rano začeće bilo moguće zbog ranog razvoja devojčice. Devojčica je prvu menstruaciju dobila sa osam meseci, a do četvrte godine je imala dovoljno razvijene mlečne žlezde; sa pet godina već je zabeleženo karakteristično širenje karličnih kostiju. Osim toga što se smatra da je – od kada se detaljno vodi medicinska dokumentacija – Lina najmlađa majka, ona je ujedno i najmlađa osoba kod koje je dokumentovan prevremeni pubertet, piše nationalgeographic.rs.

Preuranjeni pubertet je retko genetsko stanje u kojem detetovo telo dostigne polnu zrelost pre osme godine.

Printscreen/Youtube

Lina danas ima 87 godina i živi u Limi, glavnom gradu Perua. Trideset tri godine nakon rođenja Gerarda udala se za Raula Huarda i u tom braku dobila drugog sina.

Činjenicu da mu je Lina majka, a ne sestra, Gerardo je saznao tek sa 10 godina. Gerardo se razvijao pravilno i imao je normalan život. Umro je 1979. u 40. godini od bolesti koštane srži.

Pročitajte još:

Kameron Dijaz postala je majka u 47. godini i kaže da joj je to najlepše životno iskustvo

„Boleli su me pogledi u školi“: Odrasla u hraniteljskoj porodici, danas student Vojne akademije

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike