Japan - zemlja koja podiže svoja sujeverja na visok nivo

10.04.2021

18:30 >> 18:13

0

Praznoverja svake zemlje mnogo otkrivaju o kulturi naroda koji u njoj živi

Japan - zemlja koja podiže svoja sujeverja na visok nivo
Copyright Profimedia

Sujeverja svake zemlje otkrivaju mnogo o kulturi naroda koji u njoj živi.

Japan je zemlja poznata po svom odnosu sa onostranim i okultnim, zemlja koja podiže svoja sujeverja na viši nivo.

Ovo su samo neka od praznoverja koja ilustruju jedinstvene aspekte japanske kulture.

Profimedia

Broj četiri tradicionalno se u Japanu smatra nesrećnim, jer se japanska reč za četiri izgovara ši, što je termin koji se koristi i za označavanje smrti. Zbog toga u Japanu nikada ne biste smeli darivati poklone koji se sastoje od četiri dela bilo čega. Takođe ćete otkriti da u hotelima širom ove zemlje ne postoji soba broj četiri.

Konzumiranje sirćeta učiniće vaše telo fleksibilnim. U Japanu se smatra da je sirće vrlo zdravo i čisti telo od toksina. Ne postoji naučni dokaz za ovo praznoverje, ali možete čuti kako mnogi ljudi o njemu govore kao da je naučno dokazana istina.

Veliki sneg zimi donosi dobru žetvu sledeće jeseni. Japan je tradicionalno bio poljoprivredna zemlja, tako da su poznavanje promene godišnjeg doba i razumevanje vremena uvek bili veoma važni za predviđanje žetve. Ovo je jedno od najpopularnijih sujeverja povezanih sa vremenom.

Profimedia

Pročitajte još:

Kada kijate, neko priča o vama. Ovo je veoma popularno praznoverje među svim generacijama. Jedno kijanje znači da neko govori o vama. Već dva znače da neko govori nešto loše o vama. A tri kijanja zaredom znače da se neko zaljubio u vas.

Pisanje nečijeg imena crvenom bojom tretira se kao izraz nepoštovanja i u Japanu se smatra nesrećom jer se crvena boja za pisanje imena koristi samo kada je osoba preminula.

Ako metlu postavite naopako, kupci će otići, duboko veruje narod u ovoj zemlji. Ako ste vlasnik prodavnice, stavite metlu okrenutu nadole. Ako u vašoj kući imate neželjenog gosta, stavite metlu naopako da ih natera da ranije odu.

Profimedia

Pročitajte još:

Kada mačka oliže sebi lice, sutradan će padati kiša. Postoji mnogo hipoteza koje dokazuju razlog za ovo sujeverje, jer se veruje da mačke jesu te koje osećaju vlagu u vazduhu, pa se brinu o svom licu kada u vazduhu ima puno vlage. Niko naučno ne zna zašto, ali ovo je veoma popularno sujeverje među Japancima.

Kada somovi u vodi počnu agresivno da se ponašaju, uskoro će se dogoditi zemljotres. Ovo je i danas vrlo popularno verovanje. Veruje se da som može da oseti zemljotres mnogo ranije nego što to mogu instrumenti, a postoje i naučnici koji su to pokušali da dokažu savremenim metodama.

Profimedia

Zmijska koža u vašem novčaniku donosi veliko bogatstvo. U šintoizmu su zmije svete životinje, pa se veruje da novčanik od zmijske kože donosi više sreće u život.

Stavljanje makaza ispod jastuka smatra se efikasnim sredstvom u zaštiti od zlih duhova i ružnih snova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike