Kako se leči mamurluk u svetu: Škoti jedu kobasice od iznutrica a Mađari piju brendi

25.04.2021

15:30 >> 00:46

0

Italijani imaju najjednostavniji recept – popiju nekoliko espresa i sačekaju da mučnina prođe

Kako se leči mamurluk u svetu: Škoti jedu kobasice od iznutrica a Mađari piju brendi
Copyright Pixabay

Divno je zabavljati se i opustiti se uz nekoliko pića. Ono što posle toga ne valja je sutrašnji dan kada vas boli glava i kada vam je muka. Možda će vam neki od ovih recepata naroda širom sveta biti od pomoći u trežnjenju.

Pixabay

U Rusiji će vam reći da je najbolje da odete u saunu i tako izbacite sve toksine iz tela a u Mongoliji da popijete sok od paradajza.

U Engleskoj se od mamurluka leče kobasicom umotanom u masno lisnato testo, mada tvrde da je najbolje rešenje kompletan engleski doručak a to znači: jaja, slanina, kobasice, grašak, paradajz, pečene paprike, pečurke, tost namazan puterom i razni umaci od sirćeta i paradajza. Nakon ovoga će vam se verovatno smučiti i hrana.

Pixabay

Škoti su veoma ponosni na svoje nacionalno piće, viski, i svako slavlje započinju i završavaju sa njim. Ali jutro nakon mnogo viskija nije ni malo lako. Leče ga tako što jedu čuvene hagis kobasice koje se prave od ovčijih iznutrica, kao i crni puding sa pecivom od krompira. Uz sve to piju i Irn-Bruom, voćno bezalkoholno piće puno kofeina. Inače, Škoti imaju 40 različitih izraza za onoga ko je pijan.

Škoti čak i puding prave od viskija. Tako se kranačan pravi od šlaga sa viskijem, ovsenim pahuljicama i malinama. Atholbrose je, pak, mešavina šlaga, viskija, meda i ovsenih pahuljica.

U Peruu postoji supa koja, kažu, bukvalno „diže iz mrtvih“, a njen tajni sastojak je biber. U Brazilu će, pak, alkohol iz organizma terati ribljim gulašem s kokosovim mlekom, lukom, belim lukom, korijanderom i palminim uljem.

Ako popijete dva piva, oni će iz vašeg tela iščileti tek nakon dva sata ali ako popijete pola litre vina, da biste sav alkohol izbacili iz organizma biće vam potrebno pet i više sati.

Najjednostavniji recept za lečenje mamurluka imaju Italijani. Oni savetuju da ispijete nekoliko espresa, odremate i sačekate da mučnina i vrtoglavica prođe.

Za razliku od njih, Mađari nakon večernjeg pijanstava, ujutru prvo popiju brendi.

Pixabay

Las Vegas nudi poseban tretman, autobus zvan „Raj za mamurluk“, gde možete u potpunosti da preskočite brojne pokušaje i platite stručnjacima za mamurluk da vam vrate izgubljenu tečnost preko infuzije i da vas napumpaju vitaminima. Verujemo i da je cena rajska, kao i provod u ovom gradu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike