Šta je uzrok fantomskih požara u malom italijanskom selu? Klima uređaji se spontano pale, a električni uređaji eksplodiraju čak i kada su isključeni

29.04.2021

09:30 >> 22:18

0

Bez nauke koja bi objasnila ove događaje, lako je pomisliti na svakakve scenarije

Šta je uzrok fantomskih požara u malom italijanskom selu? Klima uređaji se spontano pale, a električni uređaji eksplodiraju čak i kada su isključeni
Copyright Profimedia

Deset godina stanovnike sicilijanskog sela Canneto di Caronia uznemiravaju misteriozni, neobjašnjivi požari koji kao da izbijaju niotkuda. Ovaj bizarni fenomen uključuje ničim izazvano paljenje dušeka, kreveta, automobila i električnih uređaja poput frižidera i mobilnih telefona, čak i kada su isključeni.

Požari bez poznatog uzroka godinama privlače pažnju geologa, fizičara i vulkanologa, ali niko do sada nije uspeo da pruži tačno naučno objašnjenje. Prirodno, s obzirom da logičnog objašnjenja nema, seljani krive natprirodne sile poput NLO-a ili druge demonske sile.

Printscreen/Youtube

Pročitajte još:

Sve je počelo 2004. godine, kada su, bez ikakvog očiglednog razloga, električni uređaji u nekoliko kuća počeli da se pale. Kao odgovor, lokalna elektrodistribucija pokušala je da prekine napajanje grada strujom, ali ni to nije sprečilo požare.

Čak i sa dolaskom vulkanologa iz Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju i tima stručnjaka iz italijanske mornarice, nije pronađeno održivo rešenje. Meseci su prolazili, usledio je period smirenja, neobjašnjivi požari su se potom ponovo javljali, a seljani su prilično naučili da žive sa njima.

I to nisu jedine bizarnosti ovog grada. Došlo je do neobjašnjivog curenja vode iz vodovodnih cevi u tri različite kuće, a ogledalo u kupatilu druge kuće se zapalilo tri puta za 35 sati.

Printscreen/Youtube

Pročitajte još:

Klima uređaji su se spontano palili, automobili eksplodirali, a životinje misteriozno umirale. Bez nauke koja bi objasnila ove događaje, lako je pomisliti na svakakve scenarije.

Italijanska vlada stvorila je posebnu radnu grupu od visokih oficira vojske, inženjera, arhitekata, geologa i fizičara koja je istraživala situaciju u ovom uspavanom malom selu. Grupa je sprovela opsežnu detaljnu analizu – vazdušno foto-daljinsko snimanje, procenu geofizičkih i geohemijskih podataka, otkrivanje elektromagnetnih polja, nadzor radio-električnog spektra i još mnogo toga. Rezultata ni posle svega nije bilo.

Printscreen/Youtube

2007. godine jedan italijanski list došao je u posed izveštaja Odeljenja civilne zaštite, u kome se zaključuje da jedino verodostojno objašnjenje mogu biti „vanzemaljci“, jer su požari „nastali usled elektromagnetnih emisija velike snage koje nisu mogle biti izazvane ljudskim faktorom. Godinu dana kasnije, slučaj je obustavljen a svi požari pripisani „nepoznatom elektromagnetnom zračenju“.

U nedostatku opipljivih dokaza, ljudi su se vratili natprirodnim teorijama. Član Sicilijskog saveta za zdravlje i bezbednost Vittorio Alfieri rekao je u intervjuu da je požar izazvao „entitet“ koji se „prebacuje iz jedne kuće u drugu“.

Danas postoji nekoliko fantastičnih teorija – neke su čak išle toliko daleko da su tvrdile da bi sve ovo moglo biti delo jednog pojedinca koji je u mladosti pretrpeo snažnu emocionalnu nevolju, a sada privlači pažnju NLO-a.

Ukoliko se uskoro ne pojavi pravo naučno objašnjenje, svaka sledeća teorija sigurno će biti čudnija od prethodne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike