Za veću produktivnost i manje stresa! 17. maj je dan za rad od kuće

17.05.2021

12:30 >> 11:47

0

Ustanovljen sa idejom da se ukaže na činjenicu da davanje povremene slobode ljudima može biti od koristi kako poslodavcu, tako i zaposlenom

Za veću produktivnost i manje stresa! 17. maj je dan za rad od kuće
Copyright Profimedia

Pre nešto više od godinu dana, više ljudi nego ikada počelo je da radi od kuće, i to prilično iznenada. Organizacije i pojedinci nisu imali vremena za pripremu, niti da razmisle o najboljim načinima za prelazak na novi način poslovanja. Niko nije znao, niti je do danas saznao, koliko će trajati pandemija, a samim tim i rad na daljinu.

Dan rada od kuće slavi one dane kada kancelarijski službenici imaju priliku da izbegnu putovanje do posla i rade jedan dan iz svog doma. Ideja da 17. maj bude dan kada posao obavljamo iz svoje dnevne sobe ili kuhinje jeste da se ukaže na činjenicu da davanje povremene slobode ljudima može biti od koristi kako poslodavcu, tako i zaposlenima.

Profimedia

Rezultati nedavnih istraživanja podržali su ideju da povremeni rad od kuće može povećati produktivnost i smanjiti stres. Istraživanje takođe sugeriše na to da kompanije koje podstiču i podržavaju protokol rada od kuće zapravo dugoročno štede novac poslodavcu.

Dan rada od kuće slavi baš onaj trenutak kada kancelarijski službenici imaju priliku da izbegnu putovanje do radnog mesta i da tog jednog dana obavljaju posao od kuće.

Profimedia

Ovaj dan slavi blagodeti rada na daljinu, pre svega zbog ravnoteže između poslovnog i privatnog života i uštede vremena za kompanije, kao i zbog zaštite životne sredine, budući da je na ulicama znatno manje automobila, pa samim tim i štetnih gasova u vazduhu.

Uprkos mnogim statistikama o tome kako rad na daljinu povećava produktivnost, rad od kuće je ipak relativno nov koncept, koji zahteva mnogo pokušaja i grešaka pre nego što počne da funkcioniše bez greške.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike